Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τελευταίες πέντε παραστάσεις για το «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Η Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οἱ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει το κορυφαίο αριστούργημα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα – ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ». Μια ανυπέρβλητη ελεγεία για τον Έρωτα και το Θάνατο. Ταυτόχρονα, ένα πολυεπίπεδο θεατρικό έργο που ξεκινάει από το “ανδαλουσιανό” πάθος των γυναικών της ισπανικής υπαίθρου και...
φτάνει στο αποκρουστικό πρόσωπο του επερχόμενου (το 1936) φασισμού. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία Μπέλλου (Μπερνάρντα Άλμπα), Αγγελικώ Κουτσοθανάση (Μαρία-Χοσέφα), Βάσια Τασούλη (Μαρτίριο), Κατερίνα Παπλιάκου (Αδέλα), Έφη Μούζη (Ανγκούστιας), Φωτεινή Ευαγγέλου (Μαγδαλένα), Σοφία Στεφανοπούλου (Αμέλια), Παρασκευή Ροντογιάννη (Πόνθια), Βαρβάρα Βαράκα (Δούλα), Σωσάννα Τάτση (Προυντένθια), Μαρία Χειροπούλου (Ζητιάνα), Δήμητρα Τσιγγέλη (Κορίτσι) & Σοφία Ψαροκωστοπούλου, Βασιλεία Ζάμπα, Γεωργία Ζαχάκη, Θώμη Ράντου (Μαυροφορεμένες Γυναίκες).
Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια των Γιωργίνας Παπαγεωργίου – Αγγελικής Κουτσοθανάση, η κατασκευή των σκηνικών του Σπύρου Μπίζιου, η φωτογραφία της Αντωνίας Γκούμα, το μακιγιάζ του Κυριάκου Μαντζιάρα, ενώ στο χειρισμό ήχων-φωτισμών είναι οι Μιχάλης Χατζηισαάκ & Περικλής Λιάρος.
Παρασκευή 19, Σάββατο 20, Κυριακή 21, Δευτέρα 22 & Τετάρτη 24/5/2017, οι τελευταίες 5 παραστάσεις.
Στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, με είσοδο: 8€ ή 6€ (μειωμένο) ή 5€ (προπώληση στα βιβλιοπωλεία ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ & ΧΑΡΤΕΞ).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 698-198-1067 ή 698-198-1058.