Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Παρουσιάζεται ο «Έλληνας Γιατρός»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το βιβλίο της Καρολίνας Μέρμηγκα, Ο Έλληνας Γιατρός.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Φώτης Βασιλείου και η συγγραφέας.

Μέσα από την προσωπική ιστορία του γιατρού Κωνσταντίνου Μ. (1874-1941) ξετυλίγεται η άνθηση της αθηναϊκής αστικής τάξης με τις χάρες και τις αδυναμίες της, οι πόλεμοι και οι πολιτικές διαμάχες που έσκισαν τη χώρα στα δύο, οι βαθιές πληγές και οι...
μεγάλες στιγμές δόξας της Ελλάδας.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, τα ηθικά διλήμματα, η ματαιοδοξία, η προσφορά, οι φιλοδοξίες και η αίσθηση χρέους συνθέτουν τον καμβά μιας γενιάς Ελλήνων, επώνυμων κι ανώνυμων, που σήμερα μοιάζουν μακρινοί και άγνωστοι, όμως συνεχίζουν να μας καθορίζουν με τρόπο ανεξίτηλο. 
Η Καρολίνα Μέρμηγκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος. 
Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων (Ερωτευμένες, Εστία, 2005 και Σήμερα δεν θα Πεθάνω, Μελάνι 2010), ένα μυθιστόρημα (Συγγενής, Μελάνι 2013) και έχει μεταφράσει τα βιβλία Το ‘Επαχθες’ Χρέος της Ελλάδας του J. Manolopoulos, Μελάνι 2012 και Η δεύτερη ευκαιρία του Χένρυ Τζέημς, Μελάνι 2014.