Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΔΚΜ: «Οι ανίερες συμμαχίες συνεχίζονται πλέον ξεκάθαρα και στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου»

Ι.Τσίγκρος: «Παρόλο που είμαστε στην αντιπολίτευση προσπαθούμε να διαφυλάττουμε το κύρος του. Η ΔΚΜ συνεχίζει στο πλευρό των συναδέλφων μηχανικών να πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της»
Όπως όλα δείχνουν “ανάβουν τα αίματα” στο Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο όπως φαίνεται “θα δώσει μάχες” προκειμένου να διατηρήσει ψηλά το κύρος του. 
Με ιδιαίτερα αιχμηρή αναφορά η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη αναφέρεται στη «νέα μορφή της Διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- η οποία «προέκυψε από τις ανίερες συμμαχίες, οι οποίες συνεχίζονται πλέον ξεκάθαρα και στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής».  
Όπως φανερώνει το κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, μάλλον το χάσμα...
παραμένει και διευρύνθηκε παρά μειώθηκε με την ετέρα παράταξη της ΝΔ τη “Διάδραση”, στον επικεφαλής της οποίας, Γ.Γ. του ΤΕΕ, κ. Αλεξ. Λάμπρου η ΝΔ επέβαλλε 6μηνη αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. Στο ΤΕΕ Ηπείρου ως γνωστόν πρόσφατα επήλθε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με "τεμαχισμό και διανομή" της προεδρικής θητείας, ενώ ως Γεν. Γραμματέας εξελέγη ο κ. Αλεξ. Λάμπρου, επικεφαλής της άλλης Νεοδημοκρατικής παράταξης (Διάδραση).
«Παρόλο που είμαστε στην αντιπολίτευση προσπαθούμε να διαφυλάττουμε το κύρος του Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως τα συμφέροντα των συναδέλφων» αναφέρει ο κ. Γιάν. Τσίγκρος και απαριθμεί σειρά θεμάτων που έθεσε η ΔΚΜ καθώς και τη τη δραστηριότητα της παράταξής του στο ΤΕΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης “Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί - ΔΚΜ - Περιφέρεια Ηπείρου”:
«Η παράταξη μας συνεχίζει να πραγματοποιεί τις υποσχέσεις της και να είναι στο πλευρό του κάθε συναδέλφου, με κύριο στόχο την ανάδειξη του ρόλου του μηχανικού, αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το οποίο σιγά - σιγά αναλαμβάνει τον πραγματικό του ρόλο στην κοινωνία και στην πολιτεία.

Συγκεκριμένα μετά από προσωπική παρέμβαση του προέδρου της παράταξης μας και του ΤΕΕ, εκ νέου, κ. Γιώργου Στασινού, έγινε πράξη η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τη σχολή της Επιστήμης των Υλικών. Συγκεκριμένα πλέον εντάσσεται στην μερίδα Χημικών Μηχανικών με ειδίκευση στα υλικά η σχολή Μηχανικοί της Επιστήμης των Υλικών, η οποία έχει έδρα το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων. Άλλη μια υπόσχεση της παράταξης γίνεται πράξη και πλέον γίνεται εφικτή και η σταδιακή ολοκλήρωση της Πολυτεχνικής Σχολής των Ιωαννίνων, κάτι που ήταν όραμα για την πόλη και την περιοχή μας για πολλά χρόνια.

Παράλληλα σε τοπικό επίπεδο είχαμε την Τρίτη 2/5/2017 τη δεύτερη συνεδρίαση με τη νέα μορφή της Διοίκησης όπως προέκυψε από τις ανίερες συμμαχίες, οι οποίες συνεχίζονται πλέον ξεκάθαρα και στις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ. Παρόλο που είμαστε στην αντιπολίτευση προσπαθούμε να διαφυλάττουμε το κύρος του Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως τα συμφέροντα των συναδέλφων. Με βάση τα παραπάνω αιτηθήκαμε ως παράταξη μια συζήτηση σε βάθος για το νέο Ασφαλιστικό, αλλά και τη δυνατότητα ενημέρωσης από μέρους μας των συναδέλφων για όλες τις διαστάσεις του Ασφαλιστικού. 

Επίσης θέσαμε με ιδιαίτερη θέρμη τα τρέχοντα προβλήματα της λειτουργίας του Πολεοδομικού γραφείου των Ιωαννίνων, που προέκυψαν από τη μεταφορά της έδρας του, αλλά και από τη νέα μείωση του έμπειρου προσωπικού του.

Με βάση αυτό ζητήσαμε να γίνει μια εκ νέου συζήτηση με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, καθώς και των προβλημάτων που υπάρχουν από την πολυνομία και την αδυναμία κωδικοποίησης της νομοθεσίας.

Για τον παραπάνω λόγο θα κάνουμε μια προσπάθεια εισήγησης των παραπάνω προβλημάτων μαζί και με άλλα μέλη της Διοικούσας και θα θέλαμε να κάνετε τις παρατηρήσεις σας ή τις προτάσεις σας στη σελίδα της παράταξης ή προσωπικά στον επικεφαλής της παράταξης για την δυνατότητα έκφρασης μια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικής πρότασης για τη διευκόλυνση όλων μας.

Η παράταξη μας θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο πλευρό των συναδέλφων και παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή σας, έτσι ώστε ο κλάδος μας να βγει πιο ενισχυμένος στα πολύ δύσκολα χρόνια που διανύουμε, όσοι εν τέλει θα παραμείνουμε στην πατρίδα μας.

Ο Επικεφαλής της παράταξης  
Ιωάννης Τσίγκρος, Πολιτικός Μηχανικός»