Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

«Επίσημο καλωσόρισμα» των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών

Στο  «Επίσημο καλωσόρισμα» των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Τουρκίας το οποίο διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Περάματος που συμμετέχει εκ μέρους της χώρας μας στο πρόγραμμα Erasmus+ Presenting Legends Across the Continent in European Schools, συμμετείχε...
σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη Συνάντηση η οποία ανήκει στην δεύτερη κατηγορία των  Transnational Project Meetings , συμμετείχαν μόνο καθηγητές και ήταν η τελευταία από όλες τις συναντήσεις του Προγράμματος.
Το Πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις με δραστηριότητες Διδασκαλίας/Μάθησης/ Εκπαίδευσης, στις οποίες μετέχουν καθηγητές και μαθητές και συναντήσεις Διακρατικές, που σκοπό έχουν την οργάνωση, τον συντονισμό και τον απολογισμό του Προγράμματος και στις οποίες συμμετέχουν μόνο καθηγητές.

Η σημερινή εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Διευθυντή του Γυμνασίου Περάματος, Αθανάσιου Τσάνη, της περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Αγγελικής Φωτεινού και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλη Ράπτη.
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει η πόλη μας σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή σχολείων σε προγράμματα όπως το Erasmus+.
«Μέσα στο πέρασμα των χρόνων αυτή η πόλη κατάφερε να ξεχωρίζει πάντα για την πολιτισμό και την παιδεία που παρήγαγε.
Σήμερα αυτή η παράδοση συνεχίζεται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα όμως σήμερα βιώνουμε μία από τις πιο οικονομικά ταραχώδεις περιόδους της εποχής μας. Η Ε.Ε. έχει ανταποκριθεί με μια συντονισμένη στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την «Ευρώπη 2020» όπου  η εκπαίδευση και η κατάρτιση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της. Το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχετε πραγματικά προσφέρει την ευκαιρία σε σχολεία να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και στρατηγικών συμπράξεων, βελτιώνοντας τον Ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό.
Είναι γεγονός ότι οι επενδύσεις στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση πρέπει να συνεχιστούν γιατί αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας για την απελευθέρωση και την αξιοποίησης του αξιόλογου εκπαιδευτικού δυναμικού που η κάθε χώρα διαθέτει. Με αυτόν τον τρόπο οι τοπικές κοινωνίες μας ωφελούνται αποκομίζοντας σημαντικά εργαλεία που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τους φιλοξενούμενους καθηγητές.