Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η μυστική συνάντηση! Τράμπα Καχριμάνη - Γκόντα, αγαπημένοι αυτή τη φορά;

Οι 2 θητείες που νομοθετεί (μαζί με την απλή αναλογική) στην αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει τα δεδομένα για ΝΔ σε Περιφέρεια και δήμο Ιωαννιτών
Μπορεί οι σχέσεις Καχριμάνη - Γκόντα να πέρασαν από μύρια κύματα, αφού η πλευρά του Νίκου Γκόντα έχει σοβαρά παράπονα από τον Αλέκο Καχριμάνη, θεωρώντας ότι δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη που λογικά προσδοκούσε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως τα πράγματα φαίνεται ότι πλέον παίρνουν άλλη τροπή.
«Ανάγκα και θεοί πείθονται» λέει η παροιμία. Έτσι τα κεντρικά της ΝΔ κινητοποιήθηκαν άμεσα, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής τις αλλαγές στον Καλλικράτη. Και βέβαια δεν ενοχλεί τόσο η απλή αναλογική, όσο η καθιέρωση ασυμβίβαστου υποψηφιότητας για όποιον έχει κάνει δύο (2) θητείες στον ίδιο δήμο ή στην ίδια περιφέρεια. Αυτή η αλλαγή κόβει τον Αλέκο Καχριμάνη από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Έτσι η πολύ πρόσφατη μυστική συνάντηση...
του Νίκου Γκόντα με κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ που επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες τα Γιάννενα, έφερε τα πάνω, κάτω όπως αναφέρουν ιδιαίτερα έγκυρες πηγές!!! Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΝΔ, έθεσε επί τάπητος τα νέα δεδομένα και ανέφερε στον κ. Γκόντα ότι ούτε ο ίδιος θα μπορεί πλέον να είναι υποψήφιος στο δήμο Ιωαννιτών, αφού ήδη έχει δύο θητείες.
Άνοιξε κατευθείαν τη συζήτηση για τράμπα Γκόντα – Καχριμάνη σε Περιφέρεια και δήμο Ιωαννιτών. Με Νίκο Γκόντα υποψήφιο Περιφερειάρχη και Αλέκο Καχριμάνη υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννιτών. Με πλήρη αλληλοβοήθεια των δύο ανδρών σε όλα τα επίπεδα. Και γεφύρωση κάθε διαφοράς που θα ξεκινήσει άμεσα με κοινές δημόσιες εμφανίσεις των δύο ανδρών.

Όπως διέρρευσε από πηγές του περιβάλλοντος Γκόντα, το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έδειξε να έχει ήδη συζητήσει και συμφωνήσει με τον Αλέκο Καχριμάνη κάτι τέτοιο.

Πηγές της Πειραιώς αναφέρουν ότι η ΝΔ προβληματίζεται ιδιαίτερα για το Δήμο Ιωαννιτών και θεωρεί ότι ίσως μόνο ο Αλ. Καχριμάνης μπορεί να τον πάρει σίγουρα, ενώ για την Περιφέρεια Ηπείρου κατέληξε ότι πρέπει ο υποψήφιος να είναι καταξιωμένος και από το Νομό Ιωαννίνων και θεωρεί ως σχεδόν σίγουρη την επικράτηση του Νίκου Γκόντα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Γκόντας εξέτασε πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, δεν έκρυψε βέβαια το ενδιαφέρον που έχει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και φαίνεται ότι “ξεπερνά” τις αρχικές του επιφυλάξεις για συνεργασία με τον Αλ. Καχριμάνη. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι το deal είναι “προ των πυλών” και θεωρούν ότι αυτή η συνεργασία Καχριμάνη – Γκόντα θωρακίζει την επικράτηση και των δύο σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών.

Μένει να φανεί…

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Προβληματισμός επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιό του στην Περιφέρεια Ηπείρου. Επικρατέστεροι υποψήφιοι μέχρι στιγμής φέρονται ο Γιάννης Σεντελές και ο Σπύρος Πάικας, χωρίς να αποκλείεται μία συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που θα φέρει κοντά στην πιθανή υποψηφιότητα και το Θανάση Μανταλόβα.
Απίθανη θεωρείται η περίπτωση του Γεν. Γραμματέα Μεταφορών Θανάση Βούρδα, που αν και νέος δεν θεωρείται ότι έχει καλές σχέσεις τοπικά.

Ποιοι κόβονται
Πέραν του Αλέκου Καχριμάνη που θα έχει συμπληρώσει δύο θητείες στην Περιφέρεια Ηπείρου, από το Νομό Ιωαννίνων κόβονται και οι Γιάννης Σεντελές και Κώστας Καψάλης. Πρόκειται για τους μόνους δημάρχους που θα έχουν συμπληρώσει δύο (2) θητείες στον ίδιο δήμο.
Απεναντίας δεν αφορά τους Κ. Τζαφέα, Χρ. Ντακαλέτση και Β. Σπύρου που θα έχουν μεν δύο θητείες, αλλά όχι στον ίδιο Δήμο.