Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών συνεργάζονται για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων οι Δήμοι Ζίτσας και Ιωαννιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους  σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Η αρχή θα γίνει με την προσπάθεια  προώθησης και προβολής των κρασιών της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας.
Στο πλαίσιο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης (30/05/2017) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου συνάντηση με την αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Υπαίθρου & Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών Βάσω Μέγα όπου συζήτησαν...
προτάσεις και αντάλλαξαν απόψεις  για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα οινοποιεία να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης της πόλης των Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προϊσταμένου της Δ/νσης Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας του Δήμου Ιωαννιτών Θωμά Λεοντίου και των στελεχών του Γραφείου Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας Άννας Αναστασιάδου και Μαρίας Κολιού αντηλλάγησαν απόψεις  και αποφασίστηκε να προγραμματιστεί νέα συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν τα οινοποιεία της Ζίτσας για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος  και η Αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα, ανέπτυξαν το πλαίσιο της συνεργασίας για την προώθηση και προβολή και άλλων τοπικών αγροτικών προϊόντων (μελιού, αρωματικών φυτών κ.α.) με κοινές δράσεις καθώς και τη συμμετοχή των Δήμων σε πανελλήνιες θεματικές εκθέσεις.