Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ραντεβού στους Δολομίτες των Άλπεων με τους Ορειβάτες των Ιωαννίνων

Από τους Ραφταναίους ξεκινά την Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων, για να καταλήξει στο τέλος Ιουλίου στην ορειβατική αποστολή στους Δολομίτες των Άλπεων.
Δεν πρόκειται φυσικά για μία ορειβατική εξόρμηση, αλλά για την ανάβαση της Κυριακής από τη μία και για την ετήσια ορειβατική αποστολή του Συλλόγου, που επιλέχθηκε τη φετινή χρονιά να γίνει στην προστατευόμενη περιοχή στους Δολομίτες των Άλπεων, σε ένα μοναδικό ανάγλυφο παγκοσμίως.
Για την ανάβαση...
της Κυριακής μίλησε ο Γιώργος Μακρίδης, ενώ λεπτομέρειες για την ορειβατική αποστολή στους Δολομίτες έδωσε ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Σωτήρης Σταύρου.
Τα όρη έχουν ύψος μέχρι τα 3.350μ. (κορυφή Marmolada) και είναι στην πραγματικότητα βράχοι τεραστίων διαστάσεων αιχμηρής πρόσβασης και κατάληξης. Προορισμός εκεί ψηλά η Cortina d’ Ampezzo, το επονομαζόμενο «σαλόνι» της Ιταλίας, ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού και πυξίδα του αλπικού σκι, σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με μοναδικό ανάγλυφο. Φτάνοντας δειλινό στην Cortina, το φυσικό τοπίο σε αποζημιώνει. Σκαρφαλωμένη στα 1.224 μέτρα, ανάμεσα σε λευκές βραχώδεις πλαγιές, λαξευμένες από τους παγετώνες εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα γήινο υπερκόσμιο ροζ χρώμα απλώνεται πάνω τους. Είναι ίσως η μόνη περιοχή στον κόσμο που η εικόνα αυτή ακούει σε ένα συγκεκριμένο όνομα. Το φαινόμενο Enrosadira αναφέρεται στο χρώμα του τριαντάφυλλου που «ντύνει» ετούτες τις πλαγιές με τη δύση του ήλιου.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου.
Σμύρνης 15 και στο τηλέφωνο 2651022138.