Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Την Παρασκευή εγκαίνια για 508 πρόσφυγες στην πρ. Παιδόπολη «Αγία Ελένη», στον Αγ. Ιωάννη του δήμου Ζίτσας

Παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγκαινιάζουν τη Δομή Στέγαση «Αγία Ελένη» στο δήμο Ζίτσας για αιτούντες άσυλο, την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017. 
Η πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη» διατέθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εργασία και λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και 508 πρόσφυγες...
μπορούν να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Αγίας Ελένης, ένα χώρο που αποτελείται από 20 κτίρια πολλαπλών χρήσεων. Το συγκρότημα παρέχει πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαμονής και εστίασης για τις οικογένειες που θα φιλοξενηθούν καθώς και υπαίθριους και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Ταυτόχρονα, οι αιτούντες άσυλο θα έχουν άμεση πρόσβαση στην καθημερινή ζωή των δήμων Ζίτσας και Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1:00 μμ από το Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc.
Πρόγραμμα:
Εναρκτήριες ομιλίες από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, και τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe Leclerc.
Παρεμβάσεις από εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών. 
Παρουσίαση της Δομής Στέγασης «Αγία Ελένη».
Ερωτήσεις από εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ξενάγηση στους χώρους της Αγίας Ελένης και στην έκθεση φωτογραφίας με ιστορική αναδρομή στη χρήση του χώρου.
Μουσική – Παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Χουλιαράδων.