Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πλούσιο το πρόγραμμα του ΠΚΔΙ για Μάιο-Ιούνιο 2017

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών,  για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2017 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Κ. Γκόγκο.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του, ο κ. Γκόγκος, μεταξύ  άλλων, επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμά μας για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Είναι μια περίοδος...
που οφείλει να χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και ελπίδα γι αυτό και του δώσαμε το σύνθημα: Ανοιχτοί ορίζοντες!

Όπως αναφέρουμε και στην εισαγωγή του, αποτελεί και ένα κάλεσμα για μια νέα, περισσότερο ανοιχτή ματιά.
Μια ματιά που επιδιώκει να δει πέρα από τις δυσκολίες των καιρών, πέρα από το μουντό τοπίο της καθημερινότητας και, μαζί με την αλλαγή της εποχής, να αλλάξει και την διάθεσή μας.
Να δώσει ερεθίσματα και ιδέες, να κινητοποιήσει την φαντασία, αλλά και να πυροδοτήσει όνειρα.
Γιατί καμιά αλλαγή δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν δεν την ονειρευτούμε πρώτα.
Το πρόγραμμά μας για τον Μάιο και τον Ιούνιο  περιλαμβάνει εκδηλώσεις, παραστάσεις, δράσεις και προγράμματα,  παραγωγές του Πνευματικού Κέντρου, ή σε συνεργασία με φορείς της περιοχής μας, αλλά και φιλοξενίες εκδηλώσεων τρίτων στους χώρους μας.
Και είναι ένα πρόγραμμα που απλώνεται παντού σε όλη την πόλη.
Τόσο στους χώρους και τις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου, όσο και σε πλατείες, δρόμους και σημαντικά σημεία της πόλης μας.
Παράλληλα, με το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πλούσιο έργο  τμημάτων μας, όπως το Δημοτικό Ωδείο, το τμήμα Χορού, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών.
Είναι σημαντικό να παρακολουθεί η πόλη την σημαντική και αθόρυβη δουλειά που πραγματοποιούν τα εκπαιδευτικά μας τμήματα και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά»
Ο κ. Γκόγκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κάστρο των Παιδιών, που αποτελεί μια νέα δράση – πρόταση του Πνευματικού Κέντρου
«Θα ήθελα να σταθώ  ιδιαίτερα σε μια νέα δράση μας που απευθύνεται στους μικρότερους συμπολίτες μας.
Σχεδιάσαμε γι αυτούς Το Κάστρο των Παιδιών, ένα Θερινό «Σχολείο» Πολιτισμού, με στόχο  την δημιουργική τους απασχόληση μετά το τέλος των σχολικών υποχρεώσεων, αλλά και μια ουσιαστική αφορμή για την ανακάλυψη δεξιοτήτων και ταλέντων τους.
Περισσότερα για τον νέο αυτό θεσμό που σχεδιάσαμε και γίνεται στους χώρους  Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, θα πούμε τις προσεχείς μέρες, σε ειδική συνέντευξη παρουσίαση.
Ξεχωριστή παρουσίαση θα κάνουμε και για την εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα, με τίτλο 50 χρόνια ΠΑΣ Γιάννινα – η ιστορία συνεχίζεται, που σχεδιάζεται από τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΠΑΣ Γιάννινα»
Τέλος ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στην συνέχεια του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για την δημιουργία του σήματος του Πνευματικού Κέντρου από τα παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της πόλης μας, αναφέροντας ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικός αριθμός συμμετοχών, ενώ περιμένουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές μέχρι το τέλος Μαΐου.