Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Θεατρική Άνοιξη 2017 στο Θέατρο «Καμπέρειο»

Με τρεις εξαιρετικές παραστάσεις υποδέχεται τον Μάιο το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, καλωσορίζοντας την… Θεατρική Άνοιξη 2017.
Στο πλαίσιο των συνεργασιών και της εξωστρέφειας το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει από τις 5 έως και τις 14 Μαΐου, τρία ξεχωριστά έργα στο Θέατρο Καμπέρειο.
Η αρχή γίνεται με την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δε σε ξέχασα ποτέ», η οποία «ανεβαίνει» στο Καμπέρειο την Παρασκευή...
5 Μαΐου, στις 21:00. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που ερμηνεύει  επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους.

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου (21.00) στη σκηνή του Καμπέρειου ανεβαίνουν για δυο μοναδικές παραστάσεις η Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει «Το ψωμί της Νινευί», των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά με τους Λήδα Πρωτοψάλτη και Σταύρο Ζαλμά. Το ψωμί της Νινευί είναι το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο. Το σημείο τομής Ανατολής και Δύσης, ο ασίγαστος πόθος της Νουρ και του Σαμίρ να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους σε άλλη πατρίδα. Η κοινή τους ρίζα και ο προαιώνιος καημός κόντρα στην εποχή και τα ψεύτικα διλήμματα της.
Λίγες ημέρες μετά το Politheatro παρουσιάζει υπό την αιγίδα του ΔΗΠEΘΕ Ιωαννίνων το έργο «Ζοο», του Έντουαρντ Άλμπυ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόγκος και τους ρόλους των δύο πρωταγωνιστών ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θανάσης Μιχαηλίδης και Θοδωρής Γκόγκος. Την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μάιου στις 21.15 στο Καμπέρειο Θέατρο. Το zoo είναι ένας διάλογος που διεξάγεται στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης ανάμεσα σε δύο άντρες, τον Πήτερ και τον Τζέρρυ. Πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει σκληρά θέματα όπως η αποξένωση, η επικοινωνία, η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας και οι κοινωνικές ανισότητες.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2651025670. 
Προπώληση εισιτηρίων: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα) και στα βιβλιοπωλεία Χαρτέξ και Αναγνώστης.