Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Στερ. Γιαννάκης: Το Υπουργείο κόβει όλους τους παραγωγούς στη Βιολογική Γεωργία που δεν είναι σε περιοχή NATURA

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης αναδεικνύει το σημαντικό πρόβλημα των παραγωγών βιολογικής Γεωργίας που δεν βρίσκονται σε περιοχή NATURA. Όπως αναφέρει «…θα απορριφθεί το 85% των αιτήσεων, θα υπάρχουν Νομοί της χώρας μας  με ούτε έναν επιτυχόντα…».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννάκη:...

«Την Τετάρτη 5 Απριλίου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι σε ότι αφορά το Μέτρο « Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία», κόβονται όλοι οι παραγωγοί στη Βιολογική Γεωργία που δεν είναι σε περιοχή NATURA και για τη βιολογική κτηνοτροφία την εκ νέου προκήρυξη του Μέτρου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα απορριφθεί το 85% των αιτήσεων, θα υπάρχουν Νομοί της χώρας μας  με ούτε έναν επιτυχόντα (Λακωνίας), ενώ για το Νομό μας οι δικαιούχοι θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Υπεύθυνος για αυτό το βιολογικό φιάσκο είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και ιδιαίτερα ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης.
Προκήρυξε ένα Μέτρο χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο επιλογής
( π.χ. κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, μέγεθος εκμετάλλευσης, παραγωγή βιολογικών προϊόντων κτλ) παρά μόνο την περιοχή NATURA και τη γη υψηλής φυσικής αξίας. Ταυτόχρονα προέτρεπε τους αγρότες να κάνουν αιτήσεις και έδινε συνεχόμενες παρατάσεις - ενώ γνώριζε ότι ο Προϋπολογισμός έχει καλυφτεί -  αύξησε κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων την επιδότηση ανά ζωική μονάδα (ΦΕΚ 682/6-3-17) και στο τέλος τα πήρε όλα πίσω.
Δεν είχε καν την ευθιξία να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους αγρότες, από τους συμβούλους – γεωπόνους  και από τους υπαλλήλους των πιστοποιημένων και αρμόδιων  Οργανισμών για τις εργατοώρες που χάθηκαν και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την υποβολή των δηλώσεων.
Ο εμπαιγμός αυτός απέναντι στον αγροτικό τομέα, με τη διαχείριση του συγκεκριμένου Μέτρου,  αντικατοπτρίζει - για μια ακόμα φορά -  και την συνολική πολιτική πρακτική  της Κυβέρνησης.
Τάζουμε σε όλους,  κάνουν όλοι αιτήσεις , τους απορρίπτουμε όλους  - χωρίς ποτέ εμείς να φταίμε -  και στο τέλος μας περισσεύουν τα χρήματα και με αυτά ξαναρχίζουμε  το νέο τάξιμο.
Ο αγροτικός κόσμος όμως τους έχει ήδη καταλάβει