Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ξυλοδαρμούς στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με θύματα άστεγο και εργαζόμενο του Νοσοκομείου

Για «προσπάθειες υπονόμευσης» κάνει λόγο ο Διοικητής κ. Βαγ. Καρβούνης τονίζοντας «ουδέποτε επιβεβαιώθηκε το γεγονός», αναφερόμενος στον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό αστέγου
Ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει «Δεν θα επιβληθεί καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στον χώρο του νοσοκομείου, όσο και αν βολεύει διοίκηση, κυβέρνηση, επιχειρηματίες που απομυζούν τον κόπο του εργαζόμενου»
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα με ανακοίνωσή του καταγγέλλει δύο περιστατικά ξυλοδαρμού. Όπως σημειώνει ασθενής επιτέθηκε και τραυμάτισε εργαζόμενο του νοσοκομείου την ώρα που αυτός μαζί με τον συνοδό του, τον βοηθούσε να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Ενώ σε άλλη περίπτωση κάνει λόγο για δεύτερο ξυλοδαρμό αστέγου το βράδυ της Πέμπτης από σεκιουριτά του ιδιωτικού συνεργείου της εταιρείας φύλαξης.
Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του κ. Ευάγ. Καρβούνης το Νοσοκομείο διαψεύδει, αναφέροντας ότι «διερευνήθηκε η πιθανότητα επεισοδίου, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε το γεγονός».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων αφού...
τονίζει ότι «Δεν θα επιβληθεί καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στον χώρο του νοσοκομείου, όσο και αν βολεύει διοίκηση, κυβέρνηση, επιχειρηματίες που απομυζούν τον κόπο του εργαζόμενου», αναφορικά με το πρώτο περιστατικό στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το σωματείο θεωρεί ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας. Για την στελέχωση των επειγόντων και των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου με προσωπικό, εξοπλισμό, υλικά. Ταυτόχρονα να μην αφήνει τέτοιες ενέργειες, τραυματισμός εργαζομένων κατά την εργασία τους - που έχει ξανασυμβεί - να περνάνε, χωρίς να γίνονται τα απαραίτητα, της καταγγελίας όλων των ατυχημάτων, της πρόληψής τους.
Δηλώνουμε σε όσους βρίσκονται στην ανάγκη και έρχονται στο Νοσοκομείο, πως για τις αναμονές και τις ελλείψεις που συναντάνε δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι».
Αναφορικά δε με το δεύτερο περιστατικό ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει τα εξής:
«Καταγγέλλει τον νέο ξυλοδαρμό αστέγου το βράδυ της 6/4 από σεκιουριτά του ιδιωτικού συνεργείου της εταιρείας που “εργολαβικά” έχει αναλάβει πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου, με το αζημίωτο φυσικά. Ο συγκεκριμένος συνάνθρωπος μας χτυπήθηκε στο πρόσωπο, μάλλον με σιδερογροθιά. Είναι το δεύτερο κρούσμα που συμβαίνει στον χώρο μας και μάλιστα σε ένα μήνα σχεδόν, πάλι από τους σεκιουριτάδες της ίδιας εταιρείας. Πιστεύουμε ότι είναι σε γνώση και της διοίκησης η τακτική αυτή της εταιρείας.
Όμως είναι μια τακτική βίας και εξαναγκασμού, που απέναντι στις υπαρκτές ανάγκες των συνανθρώπων μας (άστεγοι, ανασφάλιστοι, πεινασμένοι κλπ), απαντάνε με τον τρόπο που ξέρουν. Στην οικονομική κρίση, την κρίση της κοινωνίας, απαντάνε με την βία, την φασιστική αντίληψη. Προσπαθούν στον χώρο εργασίας του νοσοκομείου και όχι μόνο, να επιβάλουν καθεστώς βίας και τρομοκρατίας.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα φασίστα, να δημιουργεί σύγχρονους Καιάδες, δεν θα επιβληθεί καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας στον χώρο του νοσοκομείου, όσο κ αν βολεύει διοίκηση, κυβέρνηση, επιχειρηματίες που απομυζούν τον κόπο του εργαζόμενου»

Η απάντηση του Διοικητή
Λίγη ώρα αργότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι διερευνήθηκε η πιθανότητα επεισοδίου, αλλά ουδέποτε επιβεβαιώθηκε το γεγονός από κάποιον μάρτυρα ή με βάση τα καταγεγραμμένα των Τμημάτων.
Είναι απορίας άξιο, πώς ο καταγγέλλων εισήλθε στο χώρο των ΤΕΠ αρκετές ώρες μετά τον πιθανό βραδινό ξυλοδαρμό, (καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισαγωγών) ενώ επιβεβαιώνεται και από το Συνεργείο Καθαρισμού ότι κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο καταγγέλλων κοιμόταν εντός των χώρων του Νοσοκομείου χωρίς σημάδια κακοποίησης.
Η προσπάθεια της Διοίκησης για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης στους χώρους του Νοσοκομείου τόσο για το Ιατρικό - Νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και τους ασθενείς και συνοδούς αυτών, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα παρά τις όποιες προσπάθειες υπονόμευσης»