Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Παρουσιάζονται σήμερα «Οι νύμφες της Εροιβιάς»

Σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 19:30 θα παρουσιαστεί το καινούργιο βιβλίο της Βασιλικής Τσούνη, με τίτλο «Οι νύμφες της Εροιβιάς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάτι. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ξενοδοχείου Olympic και, πιο συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Plaza του ξενοδοχείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσακανίκας, Συγγραφέας, και ο Χρήστος Γιαννακούλας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η δημοσιογράφος, Σοφία Τσέπα. 
Περίληψη του βιβλίου:...
 Ιωάννινα, 1943
Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, δυο νέοι, η Λενιώ και ο Εντίν, ζουν μέσα στα σοκάκια του Κάστρου κρατώντας κρυμμένο τον μεγάλο έρωτά τους. Εκείνη, μια πανέμορφη Γιαννιώτισσα και εκείνος, ένας Εβραίος που τη λατρεύει περισσότερο και από τη ζωή του. Θα καταφέρουν να ζήσουν μαζί;
Χωριό Μυροδάφνη, 1960
Η Θεοδώρα προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της οικογένειάς της, να απαλλαγεί μια και καλή από την καταστροφική μητέρα της. Παντρεύεται τον αγαπημένο της Κωνσταντή και για να γλιτώσουν από τη μανία της, ταξιδεύουν μέχρι την Πελοπόννησο. Μα και εκεί η τύχη δε θα τους χαμογελάσει.
Ιωάννινα, 2014
Η Δάφνη, υποβασταζόμενη από τον γιο και την κόρη της, σπαράζει πάνω από το μνήμα του αγαπημένου της συζύγου Άκη. 
Τρεις γυναίκες ενώνουν τις ζωές τους και το κουβάρι της μοίρας ξετυλίγεται αφήνοντας πίσω του λάθη, πάθη, μυστικά και αμέτρητο πόνο, τόσο στις ίδιες, όσο και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν μαζί τους. 
Θα μπορέσει άραγε η μεγάλη, βαθιά λίμνη να τα σκεπάσει για πάντα και να τα κρατήσει στον βυθό της ή θα τα ξεβράσει στις καλαμιές, όπου πριν πολλά χρόνια οι Νύμφες της Εροιβιάς έλουζαν τα χρυσαφένια τους μαλλιά τις έναστρες νύχτες;


Λίγα λόγια για την συγγραφέα 
Η Βασιλική Τσούνη γεννήθηκε στα Γιάννενα μια ηλιόλουστη μέρα το 1982. Σπούδασε Γεωπονία στη Λάρισα και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην πόλη καταγωγής της.Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε σε μικρή ηλικία γράφοντας παραμύθια και ποιήματα. Λατρεύει το διάβασμα, το γράψιμο, τη μουσική, τα ζώα και στις ελεύθερες ώρες της θα την βρείτε να «ονειροπολεί» στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. 
Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 2015. Σήμερα ζει και εργάζεται στα Γιάννενα, περιτριγυρισμένη από χιλιάδες βιβλία, που είναι και η μεγάλη της αγάπη.