Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πολυήμερες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο

Και με το νόμο επίσημα πλέον υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά
Καθώς πλέον με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση καθιερώθηκε ως υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τροπολογία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου που ψηφίστηκε, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τιμά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας πολυήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 28 Απριλίου και κορυφώνονται την Δευτέρα.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:...

"Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν αυτοί που κρατούν τον πλούτο, με τα Κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Δίνει 4 δις ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο! Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αποφάσισε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να πάει όσο γίνεται πιο πλατιά στην πόλη το ζήτημα του πολέμου και της στάσης που πρέπει να κρατήσει απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο η Εργατική Τάξη. 
Με αυτό το σκεπτικό:
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα επισκεφθεί, ξεκινώντας από την Τετάρτη 27 Απρίλη, μεγάλους χώρους δουλειάς και χώρους κατάρτισης για να κάνει -μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας και μια ομιλία- συζήτηση με τους εργάτες της πόλης και τη νέα βάρδια εργατών που βρίσκεται στους χώρους κατάρτισης. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαθητές της πόλης, να προσθέσουν τη δική τους πινελιά φτιάχνοντας μια ζωγραφιά ή μια χειροτεχνία ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά για να εκτεθεί στο Εργατικό Κέντρο. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν :
Στην συναυλία με εργατικά τραγούδια την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7:30 το απόγευμα μπροστά στη Νομαρχία 
Στην πικετοφορία το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 11:00 στον πλάτανο (στην Αβέρωφ)
Στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα» την Κυριακή 8:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Από την Παρασκευή στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου θα εκτίθενται οι ζωγραφιές που θα φτιάξουν οι μαθητές της πόλης ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά. Όλο το τριήμερο από τα μεγάφωνα του Εργατικού Κέντρου θα ακούγεται αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ με τη μεγάλη συγκέντρωση τη  ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10:00 πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ"