Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συνάντηση εργασίας στη ΔΕΥΑΙ για τις συνδέσεις των κατοικιών της Δ.Κ. Ελεούσας με το αποχετευτικό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων Ευθύμιο Χρυσοστόμου σήμερα το πρωί.
Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ με την συμμετοχή από την πλευρά του Δήμου Ζίτσας των αντιδημάρχων Οικονομικών και...
Ύδρευσης κ.κ. Φώτη Ράρρα και Γεώργιου Σταλίκα αντίστοιχα και υπηρεσιακών παραγόντων από την

πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης, ήταν τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί από τη ΔΕΥΑΙ προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δ.Κ. Ελεούσας προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων μετά και την ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου.
Να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο τμήμα του παλαιού οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας υλοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής που αφενός αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, αφετέρου συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στις 18 Οκτωβρίου του 2012, η Δημοτική Επιχείρηση απέστειλε ειδοποιητήρια προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων για να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων αφού καταβάλουν το προβλεπόμενο τέλος σύνδεσης.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας σε μια προσπάθεια να ελαφρυνθούν οικονομικά τα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά, στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησε με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ συγκεκριμένες προτάσεις για ευνοϊκές ρυθμίσεις και όρους ως προς την καταβολή του τέλους που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δ.Κ. Ελεούσας για να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων. 
Προτάσεις που καταρχήν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Χρυσοστόμου καθώς κοινή πεποίθηση όλων είναι, πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίζονται τα νοικοκυριά που τα τελευταία χρόνια βιώνουν τις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ δεσμεύτηκε πως μετά και από συνεννόηση με το Δ.Σ. της Επιχείρησης θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες των ευνοϊκών ρυθμίσεων.