Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Μάξιμος Ιωαννίνων εναντίον του Τρίκκης Αλεξίου με ύφος… Σοϊμπλε!

Τον μαλώνει επειδή δεν πήρε την άδειά του πριν να επισκεφθεί τα Μετέωρα!!! Του αρνήθηκε ακόμη, να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ - Δείτε όλη την επιστολή
Τι δήλωσε ο κ. Μάξιμος για τα ουίσκυ, τα γλέντια και τα σουβλάκια...
Μία επιστολή που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει στην πορεία και την προσφορά του Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου έστειλε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Στην επιστολή o μόλις τρία χρόνια Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος με σκληρό ύφος αντιμετωπίζει τον Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης Αλέξιο -έναν μητροπολίτη με 41 χρόνια αρχιερατικής προσφοράς- σαν "σχολιαρόπαιδο".
Γιατί τον "μαλώνει"; Επειδή δεν πήρε την...
άδειά του (!) ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων για να επισκεφθεί τη Μητρόπολη Σταγών!

Ο κ. Μάξιμος απέστειλε επιστολή με αφορμή την επίσκεψη του πρ. Τρίκκης Αλεξίου στην Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων, τονίζοντας ότι δεν έπραξε το αυτονόητο να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον ίδιο ως Τοποτηρητή.

Με σκληρή γλώσσα που προκαλεί εντύπωση και είναι σαν να δείχνει πως δεν έχει την παραμικρή γνώση για την προσφορά του Σεβασμιωτάτου στην Εκκλησία της Ελλάδος, ο κ. Μάξιμος εξαντλεί όλη την… γερμανική του αυστηρότητα και κάνει λόγο για "αηθή και αντιεκκλησιαστική ενέργεια, αλλά και παρέμβαση σε μια περίοδο που δεν ενδείκνυνται."
Ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ως Τοποτηρητής της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων εκφράζει την αποστροφή του και την θλίψη του για την "κακοήθεια αυτή" όπως τη χαρακτηρίζει και θεωρεί τα πρόσωπα που συνόδευαν τον πρ. Τρίκκης ανεπιθύμητα!

Όπως εξηγούσαν στη Romfea.gr άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα εκκλησιαστικά πράγματα, σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους, Μητροπολίτης της συγκεκριμένης Επαρχίας παραμένει ακόμη ο πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, αφού ακόμα είναι εν ζωή!

Αλγεινή εντύπωση κάνει σε όλους τους Αρχιερείς ο τρόπος που απευθύνεται σε έναν Ιεράρχη σύμβολο, έναν Ιεράρχη με ήθος και ταπείνωση, έναν Ιεράρχη μεγάλης πνευματικής ακτινοβολίας με ύφος έντονο που δεν ταιριάζει στα εκκλησιαστικά ήθη ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που διανύουμε.
Τέλος να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν περιορίστηκε στην επιστολή "γερμανικού ύφους" αλλά ζητώντας σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης Αλέξιος, άδεια από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ αυτός του αρνήθηκε...

Ιστορική επίσκεψη του πρ. Τρίκκης Αλεξίου στην Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων
Το μεσημέρι της 9ης Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ρουσάνου Μετεώρων.
Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής, κατά την μοναστική τάξη και ξεναγήθηκε από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Φιλοθέη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις μοναχές επί πνευματικών θεμάτων.

Τα ουίσκυ, τα γλέντια και τα σουβλάκια...
Ο κ. Μάξιμος δήλωσε σε συνέντευξή του μεταξύ άλλων ότι ενοχλήθηκε επειδή «ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Τρίκκης άρχισε να διαδίδει ότι εγώ μένω σε πολυτελή ξενοδοχεία, παραγγέλνω μπουκάλια με ουίσκι, γλεντάω και τρώω σουβλάκια κλπ…» (στο 2:43).
Μπορείτε να ακούσετε όλη τη σχετική συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μάξιμος, εδώ, στο trikalavoice.gr

αναδημοσίευση από την πηγή: romfaia.gr εδώ και εδώ
και από trikalavoice.gr

Η επιστολή Μάξιμου εναντίον Τρίκκης Αλεξίου με ύφος… Σοϊμπλε!
Από την ιστορική επίσκεψη του πρ. Τρίκκης Αλεξίου στην Ι.Μ. Ρουσάνου Μετεώρων