Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας και το "αριστερό τσούρμο" του, θυσιάζουν την πατρίδα μας στο βωμό του κομματικού συμφέροντος»

Ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, για την επίσκεψη Σταθάκη - Βούτση στα Γιάννενα
Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, που υπογράφει ο Τομεάρχης Οικονομίας Κώστας Δαρδαμάνης ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή την πολιτική της και τα λεχθέντα στα Ιωάννινα από τους Γ. Σταθάκη, υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Νικ. Βούτση, πρόεδρο της Βουλής κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα Γιάννενα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:...

Την περασμένη Παρασκευή 07/04/17 στην πόλη μας, στα πλαίσια της διάσκεψης της Πρωτοβουλίας "Αδριατικής - Ιονίου", έσπευσαν οι κύριοι Γεώργιος Σταθάκης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Νικόλαος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, να κάνουν δηλώσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την "επερχόμενη ανάπτυξη".
Μια αξιολόγηση, που ο κ. Σταθάκης μας διαβεβαίωνε ότι θα έκλειναν τον περασμένο Οκτώβριο από εβδομάδα σε εβδομάδα, η οποία αν δεν έκλεινε στις 5 Δεκεμβρίου θα καιγόμασταν ως χώρα, που κανονικά θα έπρεπε να έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2016, βάσει του Μνημονίου που οι ίδιοι έφεραν και υπέγραψαν μετά την καταστροφή που προκάλεσαν το πρώτο εξάμηνο του 2015! Επί ένα χρόνο και πλέον, είτε λόγω ιδεοληψίας, είτε απλά ανικανότητας, καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είχαν υλοποιήσει μέχρι πρότινος μόλις το 1/3 των συμφωνηθέντων μέτρων, όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και πάρα ταύτα κορόιδευαν τον κόσμο ότι για την καθυστέρηση ευθύνονται οι "κακοί δανειστές". Η αλήθεια είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται πράγματι στη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης του. Μια διαπραγμάτευση που όμως δεν είναι με τους εταίρους μας, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά με το κόμμα και την πελατεία του. Ο άνθρωπος, που ανερυθρίαστα μας δήλωνε ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, έχει ήδη συμφωνήσει μέτρα ύψους τουλάχιστον 3,6 δις! Αυτός που διαρρήγνυε τα ιμάτια του για την αντισυνταγματικότητα της νομοθέτησης μέτρων για μελλοντικά έτη, είχε όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες, αποκλειστικό του μέλημα να επωμιστεί η επόμενη κυβέρνηση την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων, που θα πλήξουν τον Έλληνα πολίτη για ακόμα μια φορά.
Πέραν όμως των βαρύτατων μέτρων, που φέρουν την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η 14μηνη πλέον καθυστέρηση, η καλλιεργούμενη αβεβαιότητα, η παραφιλολογία περί Grexit και η εχθρική στάση της ιδεοληπτικής αυτής κυβέρνησης απέναντι σε κάθε ιδιωτική επένδυση έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο πλήγμα στη συνεχώς δοκιμαζόμενη οικονομία του τόπου μας. Η χώρα μας δυστυχώς, βρίσκεται και πάλι σε ύφεση με το Δ' τρίμηνο του 2016 να κλείνει στο -1,1%, η αύξηση της ανεργίας κατέγραψε ρεκόρ δεκαπενταετίας τον περασμένο Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν κατά €1,6 δις και οι εκροές καταθέσεων αγγίζουν τα €3,8 δις μόνο το Α' τρίμηνο του 2017. Τόσο ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Λιαργκόβας, όσο και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, έχουν επανειλημμένως επισημάνει την ζημιά που προκαλείται στην οικονομία από την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Μάταια όμως, καθώς για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας και το "αριστερό τσούρμο" του, κατά Βαρουφάκη, θυσιάζουν την πατρίδα μας στο βωμό του κομματικού συμφέροντος! Οι άνθρωποι, που παρέλαβαν την Ελλάδα σε ανάπτυξη και την επιστρέψανε σε ύφεση, όπως ο υπουργός κ. Σταθάκης και οι προκάτοχοι του, που πήραν μια ΔΕΗ με τιμή μετοχής στα €12 και την έχουν φτάσει στα €3, στα πρόθυρα "ξαφνικού θανάτου", όπως προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη και τέλος λιτότητας και όλα αυτά από την Ήπειρο, που δυστυχώς κατατάσσεται στις πλέον φτωχές περιοχές της ΕΕ. Οι δηλώσεις των κυρίων Σταθάκη και Βούτση, αποτελούν πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, αν όχι εμπαιγμό. Αντί λοιπόν να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαϊκισμού και προπαγάνδας καθημερινά, καλό θα ήταν επιτέλους να κυβερνήσουν, ή αν είναι ανίκανοι προς τούτο, ας παραιτηθούν μια ώρα αρχύτερα.
Τα Ιωάννινα, η Ήπειρος και η χώρα μας αξίζουν μια σαφώς καλύτερη διακυβέρνηση.
Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης
Τομεάρχης Οικονομίας ΝΟΔΕ Ιωαννίνων
Νέα Δημοκρατία