Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

«Έκλεψε» τις εντυπώσεις το «Ελληνικό Πρωινό Πρέβεζας»

Αναδείχθηκε ο γαστρονομικός πλούτος και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής
Τον γαστρονομικό πλούτο και τα μοναδικά προϊόντα της Πρέβεζας ανέδειξε η εκδήλωση παρουσίασης του Eλληνικού Πρωινού Πρέβεζας, που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας/Παράρτημα Πρέβεζας.
Το Ελληνικό Πρωινό, με τα τοπικά προϊόντα Πρέβεζας κατόρθωσε να...
αναδείξει και να προτείνει προϊόντα και εδέσματα και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία, για τη σημασία της γαστρονομίας, υποβοηθώντας στη συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας του τόπου αλλά και στην οικονομική ανάπτυξή του.

Ο υπεύθυνος του Προγράμματος για το Ελληνικό Πρωινό και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας επισήμανε ότι είναι εμφανές πως η ξενοδοχειακή κοινότητα έχει αγκαλιάσει το Ελληνικό Πρωινό έτσι ώστε να θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά brand name της ελληνικής γαστρονομίας. Η Πρέβεζα δημιούργησε το τοπικό της Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό είπε ακόμη και στάθηκε στην ποιότητα των τοπικών προϊόντων της Πρέβεζας αλλά και στη γαστρονομία της. Υπογράμμισε δε πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες ανάμεσα σε παραγωγούς και επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σημείωσε πως το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα όραμα που απαιτεί ευρύτατη κινητοποίηση προκειμένου να υλοποιηθεί.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και γλυκά, γαλακτομικά προϊόντα, οπωροκηπευτικά κ.α., ενώ πραγματοποιήθηκε και επίδειξη παρασκευής φύλλου, γιαουρτιού και προϊόντων χωρίς γλουτένη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γ. Γιαμάς, ο κ. Π. Χαλκίδης εκ μέρους της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Α. Τόλης, και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας κ. Β. Συγκούνας, οι οποίοι μίλησαν για τη σημασία των συνεργασιών και για την καθιέρωση ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία της περιοχής.