Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια

Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια επισκέφτηκε κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τη Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων.
Οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού παρουσίασαν στους μαθητές του Λυκείου βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης και τους ενημέρωσαν για το ιδεολογικό υπόβαθρο, την ανθρωπιστική δραστηριότητα του Κινήματος και την...
αλτρουιστική, χωρίς σύνορα, προσφορά του στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Ειδικότερα, η κα Κ. Ρουμιώτη, Κοινωνική Λειτουργός, ενημέρωσε τα παιδιά για τη σημαντικότητα του έργου που επιτελεί ο Ερυθρός Σταυρός και αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους τομείς δράσης του, όπως το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, το Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτών και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Ναυαγοσωστών και Διασωστών. 
Επίσης, ο κ. Α. Κουτρουλός μίλησε για την προσωπική εμπειρία του ως εθελοντής στο Σώμα Σαμαρειτών, μεταδίδοντας στους νέους το μήνυμα πως «η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί βασική αξία και προσανατολισμό ζωής, ειδικότερα στη σημερινή εποχή, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από αρωγή και στήριξη, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί συνώνυμο της αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας, γεγονός που επιστεγάζεται από την απονομή τριών βραβείων Νόμπελ(1917, 1944, 1963).