Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζει ο άνθρωπος που βρήκε τη Βασιλική Πλεξίδα: «Ηταν χτυπημένη και μέσα στα αίματα»

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έσωσαν τη Βασιλική Πλεξίδα! «Τι έγινε; Θα μας βρουν;» έλεγε η Αρχιλοχίας! Άναψαν φωτιά για να τους εντοπίσει το Σούπερ Πούμα!
Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε (ακολουθεί το ΒΙΝΤΕΟ) ο Δημοσθένης Χατζηλελέκος τη στιγμή που βρήκε ζωντανή τη μοναδική επιζήσασα από τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 4 αξιωματικοί.
Συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ΔΕΗ Δημοσθένης Χατζηλελέκος έφτασε πρώτος στα συντρίμμια του ελικοπτέρου Χιούι από τύχη, καθώς έψαχνε να βρει πού είχε προκληθεί η βλάβη στη ΔΕΗ.
Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν πλησιάσει στο δύσβατο σημείο της περιοχής, με αποτέλεσμα να δουν τα συντρίμμια. Εκτός από τα συντρίμμια, ο Δημοσθένης Χατζηλελέκος βρήκε πρώτος τη Βασιλική Πλεξίδα, η οποία, όπως ανέφερε, ήταν σε κατάσταση σοκ.
«Είδα μία κοπελίτσα, καθόταν σαν σε κάθισμα, κάτω...
στο χώμα, ήταν χτυπημένη», ανέφερε ο κ. Χατζηλελέκος στο thessaliatv

Αφού ο τεχνικός της ΔΕΗ ειδοποίησε την αστυνομία και πήρε οδηγίες από τους γιατρούς, έμεινε μαζί της.
«Μου είπαν κάθε πέντε λεπτά να της μιλάω, τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα… Ήταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα, το μόνο που μου είπε ήταν να της σκουπίσω λίγο τα χείλη», είπε.
Ο ίδιος περιγράφει πως πολύ κοντά ήταν το κύριο τμήμα από τα συντρίμμια του Χιούι, μέσα στο οποίο βρίσκονταν άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που βρήκαν όμως τραγικό θάνατο.
«Οι άλλοι ήταν μέσα, μιλούσα στην κοπέλα μες στα αίματα και κοιτούσα μήπως βγει και κάποιος άλλος να τον βοηθήσω», λέει.

Οι λεπτομέρειες
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο προσκήνιο για την εύρεση των συντριμμιών του ελικοπτέρου που έπεσε σήμερα στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, και το οποίο βρέθηκε τελικά χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ που αναζητούσαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στο δίκτυο Κοζάνης-Ελασσόνας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, μία κολώνα της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο σημείο έπεσε κατά τη διάρκεια της πτώσης του ελικοπτέρου χωρίς να διευκρινίζεται αν εξαιτίας αυτής έπεσε το μοιραίο Χιούι.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έψαχναν σημείο προς σημείο την περιοχή όπου υπήρχε πρόβλημα όσον αφορά την ηλεκτροδότηση για να καταλήξουν τελικά στο μέρος όπου είχε πέσει το ελικόπτερο. Αυτοί μάλιστα φέρονται να έχουν εντοπίσει και την Βασιλική Πλεξίδα, η οποία επέζησε της πτώσης και χρειάστηκε και να ανάψουν φωτιά προκειμένου να δώσουν το στίγμα στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, το οποίο βρέθηκε στη συνέχεια στο μέρος για να παραλάβει την Βασιλική Πλεξίδα και να μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ που βρήκαν την αρχιλοχία του Ε.Σ. διαπίστωσαν ότι είχε τις αισθήσεις της, ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ, ενώ άναψαν φωτιά καθ- υπόδειξη των αξιωματικών, για να σηκωθεί καπνός και το ελικόπτερο να εντοπίσει το σημείο.
Συγκλονισμένοι, αναφέρουν στη «Θ.Τ.» ότι η Βασιλική Πλεξίδα, προσπαθώντας να κρατήσει τις αισθήσεις της, ρωτούσε συνεχώς τι έγινε καθώς και αν θα μπορέσουν οι συνάδελφοί της να τους εντοπίσουν! Πάνω από μία ώρα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, από τις 08:30 το πρωί έμειναν μαζί της, δίνοντάς της κουράγιο μέχρι το Σούπερ Πούμα να την παραλάβει!
πηγή: thessaliatv