Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

«Ράφτης κυριών» από την ομάδα «Επί σκηνής» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο, η θεατρική ομάδα «Επί σκηνής» του Δήμου Ζίτσας παρουσιάζει τον «Ράφτη κυριών» του Ζωρζ Φεϊντώ. Ίντριγκες, συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές, σε αυτή την κλασική γαλλική θεατρική κωμωδία.
Ώρα έναρξης:...
9 μ.μ. γενική είσοδος: 5 ευρώ. Σε κάθε παράσταση θα διατεθούν 50 εισιτήρια δωρεάν σε άνεργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του Μενέλαου Συκοβέλη (1:06) με στιγμιότυπα από την παράσταση

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Μουλινώ είναι γιατρός παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με τη Σουζάν και νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά τη σύζυγό του με τη Ρόζα, η οποία είναι γυναίκα του Μπασινέ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινώ. Η πεθερά του γιατρού, η κυρία Εγκρεβίλ και η κόρη της προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του ο Ετιέν και οι πελάτισσες του ραφτάδικου, η κυρία Μπομπονέτ και η κυρία Ντ’ Ερμπλαί.
Ίντριγκες, συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές, όπου ο συγγραφέας με ανατρεπτική διάθεση, ακατάπαυστο ρυθμό και ατέλειωτο χιούμορ, κάτω από μια εσκεμμένα απλοϊκή ματιά και φαινομενικά αφελείς διαλόγους, σατιρίζει τα μικροαστικά και αστικά ήθη, τη σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής.
Τα πρόσωπα το Φεντώ επιδίδονται σε ένα αδιάκοπο κυνηγητό. Το κυνηγητό του ενός διασταυρώνεται με το κυνηγητό των άλλων. Οι κυνηγοί μπερδεύονται, συμπλέκονται, ανατρέπονται. Τα θηράματα ξεγλιστρούν, ξαναπιάνονται και ξαναχάνονται σε έναν ατέλειωτο περιπαθή στρόβιλο.
Μια εξωφρενική κωμωδία πάνω στη συζυγική απιστία και την κοινωνική υποκρισία, οι οποίες είναι η μια πρόθυμη συνένοχος της άλλης.
Οι ρόλοι εναλλάσσονται με γοργούς ρυθμούς, τα απρόοπτα ανατρέπουν την τάξη, οι σχέσεις των συζύγων και οι ταυτότητες μπερδεύονται, το κωμικό στοιχείο συνδυάζεται με την υπερβολή και το παράλογο, το χιούμορ καταλήγει οριακό, εκρηκτικό και ο θεατής παρακολουθεί, σχεδόν ασθμαίνοντας, την περίτεχνη πλοκή που λειτουργεί στην εντέλεια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Νίκος Σφαιρόπουλος
Σκηνικά: Μαρίτα Τζόκα
Κοστούμια: Ομάδα Θεσσαλικού ΙΕΚ
Μουσική: Μενέλαος Συκοβέλης
Τεχνικοί σκηνής: Σπύρος Γκρέμος – Σταύρος Γεωλδάσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Τσιώνη

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) :
ΕΤΙΕΝ: Γιώργος Καψάλης – Παναγιώτης Κυρίτσης
ΥΒΟΝ: Βίκυ Πανταζή
ΜΟΥΛΙΝΩ: Παναγιώτης Σιώνης
ΜΠΑΣΙΝΕ: Νίκος Τζίμας
ΚΥΡΙΑ ΕΡΓΚΕΒΙΛ: Μάγδα Καστάνη
ΣΟΥΖΑΝ: Γιολάντα Μπότσικου
ΩΜΠΕΝ: Κώστας Αχνούλας
ΠΟΜΠΟΝΕΤ: Χριστίνα Τσιώνη
ΚΥΡΙΑ ΝΤ΄ ΕΡΜΠΛΑΙ: Βούλα Καραγκούνη
ΡΟΖΑ: Μύριαμ Τζίμα – Πέπη Γκαραμπίνα