Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σεμινάριο για την «Καρδιαγγειακή Πρόληψη, Αθηροσκλήρυνση και Θρόμβωση» στα Γιάννενα

Στα Ιωάννινα, στο Ξενοδοχείο Du Lac θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 και την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017 το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Καρδιαγγειακή Πρόληψη, Αθηροσκλήρυνση και Θρόμβωση».
Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί το 1ο για το έτος 2017 από...
μία σειρά σεμιναρίων του προγράμματος «Ιωάννινα Καρδιαγγειακή Εκπαίδευση».
Στόχος των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων είναι να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από νοσοκομειακά ιδρύματα όλης της χώρας, αλλά και με τη συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα μέσα από τη παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών για προβλήματα που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Τα Εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε καρδιολόγους αλλά ευρύτερα σε όλους τους ιατρούς που υπηρετούν την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι), στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Οι Θεματικές Ενότητες του Επιστημονικού Προγράμματος:
v Αρτηριακή Υπέρταση – Δυσλιπιδαιμία. Σφαιρική εκτίμηση του Καρδιαγγειακού κινδύνου στην πρωτογενή πρόληψη 
v Θρόμβωση – Φλεβοθρόμβωση και Κολπική Μαρμαρυγή
v Αθηροσκλήρυνση - Στεφανιαία νόσος - Περιφερική αγγειοπάθεια. Προβλήματα στη διάγνωση και θεραπεία
v Παρουσίαση περιστατικών και συζήτηση
Η συμμετοχή στις εργασίες του Σεμιναρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ και χορηγούνται 9 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου βεβαιώνεται με Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο θα δίδεται από την Γραμματεία με το πέρας του Σεμιναρίου.
Έναρξη εργασιών : 8 Απριλίου 2017 και ώρα 09.30 (ξενοδοχείο Du Lac)
Για περισσότερες πληροφορίες και για το επιστημονικό πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το έτος 2017 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cardiovascular.gr