Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2017 οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Περιφερειακή Δ/νση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/04/2017) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δ.Κ. Ελεούσας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί  ο...
Δήμος Ζίτσας με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής σε καίρια ζητήματα που τους αφορούν.

Την Κυριακή(09/04/2017) θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα “Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη” που συνδιοργανώνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ζίτσας και η Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων στις 11:30π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Ως Δημοτική Αρχή Ζίτσας  θεωρούμε πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του Δήμου μας και εργαζόμαστε για τη στήριξη και ενίσχυσή του. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες, γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής μας δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη μικρή συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων. «Αν δεν πιστέψουν οι ίδιοι στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν από τέτοιες εκδηλώσεις ότι και να κάνουμε εμείς δεν έχει καμία σημασία» ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφερειακής Δ/νσης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που θα ενημερώσουν εγκαίρως τους αγρότες για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν στη συμπλήρωση των αιτήσεων – δηλώσεων.
Τους παρευρισκόμενους αγρότες -  κτηνοτρόφους, ενημέρωσαν για την ορθή υποβολή της δήλωσης  η προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Χαριτίνη Παπαθανασίου,  που  παρουσίασε αναλυτικά  τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν και τις αλλαγές σε σχέση με πέρσι καθώς και η Τμηματάρχης του τμήματος εφαρμογών ΕΛΓΑ κα Τσουμάνη. 
Στη διάρκεια της  εκδήλωσης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους όπου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και να διευκρινιστούν τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και οι παραλείψεις στη συμπλήρωση των αιτήσεων-δηλώσεων.