Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Θετικές "ειδήσεις" από τις συναντήσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων στην Αθήνα

Σημαντικά αποτελέσματα και θετικές “ειδήσεις” απέφεραν οι πρόσφατες επαφές του Δημάρχου Ιωαννίνων με κυβερνητικά στελέχη στο ταξίδι του στην Αθήνα.
Στα αποτελέσματα αυτά ανφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας. 
Πιο συγκεκριμένα:...

- Στη συνάντηση με το Διοικητή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας υπογράφηκε η σύμβαση οριστικής παραχώρησης του οικοπέδου των πρώην στρατιωτικών φούρνων. Όπως είπε ο Δήμαρχος, η υπογεγραμμένη σύμβαση είναι πλέον το τελευταίο έγγραφο που απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που έχει ετοιμάσει και θα υποβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών ώστε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η κατασκευή Νηπιαγωγείου στην παραχωρηθείσα έκταση που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
-Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη με τον οποίο συζήτησε την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ επανέφερε στο τραπέζι της συζήτησης την πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίων και του Κολυμβητηρίου που είχε υποβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών στο ΚΑΠΕ.
Στον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Δήμαρχος παρουσίασε την προμελέτη του Δήμου Ιωαννιτών για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στα Καρδαμίτσια. “Είδαμε θετική διάθεση του κ. Βασιλειάδη να βοηθήσει”, είπε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως “πραγματικά εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα Γιάννενα και τις μεγάλες ελλείψεις που έχει η περιοχή μας”.
- Ο Δήμος Ιωαννιτών διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, αποκλειστικά για την ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου, έναν οδικό άξονα στις παρυφές του Νεοχωρόπουλου που δέχεται μεγάλη κίνηση από οχήματα που κινούνται  προς την επάνω πλευρά του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και του πανεπιστήμιου. Όμως σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν και έχει ξεκινήσει διαδικασία διεκδίκησης επιπλέον πιστώσεων από το υπουργείο οικονομικών. Έτσι σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίση, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας είχαν νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα με συνεργάτες του Υπουργού.
Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Μανταλόβας, η Δημοτική Αρχή σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου χρηματοδοτώντας το από ίδιους  πόρους αν δεν καταφέρει να  εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των κονδυλίων που ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών.
-Τα θέματα του χωρικού σχεδιασμού, του προεδρικού διατάγματος λίμνης  και του ειδικού χωρικού σχεδίου για το παραλίμνιο μέτωπο και κυρίως τις περιοχές του Μάτσικα της Αμφιθέας και του Περάματος, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος με τη Γ.Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Η  κ.  Ειρήνη Κλαμπατσέα έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για την υπόθεση του ειδικού χωρικού σχεδίου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος προσέρχεται από μόνος του για να αξιοποιήσει ένα νέο “εργαλείο” . Συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση μετά το Πάσχα ώστε  με βάση τις προτάσεις που επεξεργάζεται ο Δήμος Ιωαννιτών να υπάρξουν  απαντήσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.