Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Γονείς και παιδιά, «μυήθηκαν» στην ισορροπημένη διατροφή

Οι διατροφικές διαταραχές, είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Πλέον, η ηλικία εμφάνισης τους έχει μειωθεί δραματικά και πλήττει ακόμη και την παιδική ηλικία. Συχνά, τα συμπτώματά τους ερμηνεύονται από τους γονείς ως «καπρίτσια» της ηλικίας ή αντιδραστική συμπεριφορά, ωστόσο η κατάσταση ενδέχεται να μην είναι τόσο αθώα και να εξελιχθεί ακόμα και επικίνδυνη για τη ζωή του παιδιού.
Με στόχο...
λοιπόν, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών, αλλά και τη «μύηση» των παιδιών στη σωστή διατροφή, το «So Easy» Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό ΙΕΚ «Γιάτσος» Ιωαννίνων, πραγματοποίησε το Σάββατο, μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Παιδική διατροφή και τις Διαταραχές Όρεξης», όπως βουλιμία, ανορεξία, παχυσαρκία κ.λ.π., μιας και δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία.
Στην εκδήλωση αυτή, η διατροφολόγος Χριστίνα Κωσταρά, ενημέρωσε γονείς – παιδιά και ενήλικες για τα συμπτώματα των Διατροφικών Διαταραχών, τι πρέπει να προσέχουμε και πως αντιμετωπίζονται αυτές οι διαταραχές, καθώς επίσης τους καθοδήγησε για το πώς μπορούν να αποκτήσουν μία ισορροπημένη και δυναμωτική διατροφή που θα ανταποκρίνεται όμως στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες γονέων και παιδιών.
Παρόν και το Τμήμα Μαγειρικής του Θεσσαλικού «Ιεκ Γιάτσος», με επικεφαλή τον Chef Ανδρέα Γεωργούλη, ο οποίος ετοίμασε για όλους τους παρευρισκόμενους εναλλακτικά νόστιμα και σπιτικά hamburgers, την συνταγή των οποίων, μοιράστηκε μαζί τους, ενώ τους παρευρισκόμενους «γλύκανε» με τις δημιουργίες του, ο pastry chef Αποστόλης Τσίλης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα φρέσκα τρόφιμα και λαχανικά, είχαν χορηγήσει τα «SEP MARKETS» Παπαδόπουλος.