Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τι είπε για τον απολογισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας η Μερόπη Τζούφη

Ανέφερε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι το 2ο μεγαλύτερο της χώρας και ότι το «Χατζηκώστα» διατηρεί το κύρος του
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με τα πεπραγμένα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας. Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι Διοικητές των αντίστοιχων ΥΠΕ, κκ. Νέστορας Αντωνίου, Τάκης Νικολόπουλος και Έλενα Μαυρομμάτη. 
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά το Σύστημα Υγείας τόνισε...
κατά τη διάρκεια της συζήτησης πως από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει η αδιαμφισβήτητη ενίσχυση του σε οικονομικό και στελεχιακό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων παρά το μνημονιακό πλαίσιο. 


Στη συνέχεια έκανε λόγο για το έργο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας παράλληλα το ρόλο των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων.
Πιο συγκεκριμένα:
Ø  ανέφερε πως το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας μετά τον Ευαγγελισμό, καθώς εκεί καταλήγουν οι ασθενείς από την Ήπειρο, μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, τα Ιόνια Νησιά, μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και της Νότιας Αλβανίας.
Ø  Επίσης το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» διατηρεί το κύρος του παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. 

Καταλήγοντας, η βουλευτής ανέφερε πως η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό είναι ιδιαίτερης σημασίας, ώστε ο υπάρχον εξοπλισμός και οι υποδομές να χρησιμοποιηθούν με το μέγιστο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών, αλλά και προς όφελος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.