Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Ανάβουμε το Μπλέ» για τον Αυτισμό

Την Κυριακή ανάβουμε το μπλε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.
Από το 2008, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε τη 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Για να επιστήσουν την προσοχή στη νύχτα...
της 2ας Απριλίου πόλεις σε όλο τον κόσμο φωτίζουν με μπλε – το χρώμα του αυτισμού - κτίρια και ιστορικά μνημεία. 
Στην παγκόσμια εκδήλωση “ Light it up Blue” συμμετέχουν φέτος και τα Γιάννενα “ανάβοντας το μπλε” στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και στο κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης το βράδυ της Κυριακής 2 Απριλίου. 
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) και η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων “Ελένη Γύρα” που λειτουργεί στη Ζίτσα φιλοξενώντας 12 ενήλικες με αυτισμό, με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία στα θέματα αυτισμού, συμμετέχοντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό. 
Φωτίζοντας στο μπλε φως δύο ξεχωριστά κτίρια στην πόλη των Ιωαννίνων, οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία επιδιώκουν να συμβολίσουν τη ανάγκη να “ρίξουμε φως” ως κοινωνία, στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό. Να “φωτίσουμε” το δικαίωμα τους σε μια καλύτερη ζωή, με ισότιμη μεταχείριση, χωρίς αποκλεισμούς.