Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Φλερτ Καχριμάνη με ΣΥΡΙΖΑ και “δένει το γάιδαρό του”; Ενοχλημένη η ΝΔ;

Ο συνδυασμός στην Περιφέρεια, ο σύζυγος της κ. Γεροβασίλη και οι εξελίξεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο,  το πρόσφατο άρθρο για το φλερτ με ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά υπήρξε η συνάντηση στην Αθήνα;
Όπως λένε πολλοί “τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο”. Και έτσι μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η περιρρέουσα φημολογία ότι Καχριμάνης και ΣΥΡΙΖΑ “τα βρήκαν” με τη μεσολάβηση της Όλγας Γεροβασίλη και του υπουργού Γεωργίας Βαγ. Αποστόλου.
Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται σε δημόσιες συζητήσεις τους ότι στα κεντρικά της ΝΔ στην Πειραιώς, εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη. Άλλωστε δεν είναι μόνο η άμεση σχέση...
της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” με την Πειραιώς, που έβγαλε για πρώτη φορά πρόσφατα στη δημοσιότητα τα περί του φλερτ. Είναι και η ουσία πίσω από το άρθρο, αλλά και κινήσεις που φημολογούνται από αξιόπιστες πηγές. 

Ο τομέας αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τις πηγές αυτές, σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών του τομέα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ήταν εκεί η Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Γεωργίας Βαγ. Αποστόλου, που αμφότεροι διατηρούν εξαιρετική σχέση με τον κ. Καχριμάνη.
Εκεί πρότειναν όπως αναφέρεται, σε συνδυασμό με την προωθούμενη αλλαγή του Καλλικράτη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, να προχωρήσουν σε συνεργασία με τον κ. Καχριμάνη στις επόμενες εκλογές για Περιφέρεια (κάτι που γενόμενο σαφώς του ανεβάζει το πρεστίζ) με αντάλλαγμα συνδιοίκηση, αλλά και τη βοήθεια του κ. Καχριμάνη σε άλλους τομείς, ενδεικτικά ακούστηκε το Τεχνικό Επιμελητήριο και όχι μόνο.
Η συζήτηση αυτή λέγεται πως μεταφέρθηκε ...αρμοδίως στον κ. Καχριμάνη.

Η συνάντηση της Αθήνας και ο κ. Μπέγκας
Λίγες μέρες μετά τα προηγούμενα, όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πηγές, σε συνάντηση στην Αθήνα δύο ιδιαίτερα υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ με τον κ. Καχριμάνη, του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το Δήμο Ιωαννιτών και φέρονται να του είπαν ότι μόνο αυτός τον κερδίζει σίγουρα από τον Μπέγκα και –αν και νωρίς- ας αρχίσει να το σκέφτεται.
Του πρόσθεσαν μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι σε τέτοια περίπτωση “μετακόμισής του”, όποιος και να κατέβει στην Περιφέρεια, την κερδίζουμε στα σίγουρα. Εκεί μάλλον πήραν “την κρυάδα τους” από τον κ. Καχριμάνη, που φέρεται ότι απάντησε χαρακτηριστικά «Πάτε καλά; Εγώ στην Περιφέρεια θα έχω και το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο συνδυασμό!», φράση που εφόσον λέχθηκε, ίσως αποτελεί και την αφορμή του άρθρου στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, η έντονη ανάμειξη του συζύγου της κ. Γεροβασίλη και ο πρόεδρος των εργαζομένων της Περιφέρειας
Πολλοί του τεχνικού κλάδου, συνδυάζουν τα προηγούμενα και με την ιδιαίτερα άμεση και έντονη ανάμιξη που είχε και εξακολουθεί να έχει στα της ανάδειξης της νέας διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου ο κ. Γιώργος Παππάς (σύζυγος της Όλγας Γεροβασίλη).
Η σχέση και η συνεργασία του κ. Καχριμάνη με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Περιφέρειας, τον κ. Γιάννη Λυκοτραφίτη θεωρούνταν και θεωρείται πολύ καλή. Ο κ. Λυκοτραφίτης πρόκειται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τις αμέσως επόμενες μέρες να εκλεγεί πρόεδρος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έχοντας για το θέμα αυτό ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον σύζυγο της Όλγας Γεροβασίλη, τον κ. Γιώργο Παππά.
Έτσι προέκυψε μία «ευλογημένη συνεργασία» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Κώστα Κολοκούρη (ΣΥΡΙΖΑ) να διαδέχεται το 2018 τον κ. Λυκοτραφίτη και τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής κ. Γιώργο Σμύρη (του οποίου το εγκώμιο πολλάκις έπλεξε δημόσια ο κ. Καχριμάνης) από τώρα να έχει εκλεγεί μόνιμος πρόεδρος στο ευρύτερο όργανο της συνέλευσης των μηχανικών.
Μπορεί εξ αιτίας του γεγονότος αυτού να “είναι στα κάγκελα” ο κ. Γιάννη Τσίγκρος και ο κ. Αλ. Λάμπρου, οι οποίοι ηγούνται των μηχανικών της ΝΔ, δεν παύει όμως να αποτελεί πραγματικότητα.
Ασφαλώς η αντίδραση των Νεοδημοκρατών μηχανικών ίσως δεν είναι αυτή που θα ήθελε ο κ. Καχριμάνης, όμως οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίγκρου για τη συγκεκριμένη συνεργασία στο ΤΕΕ είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Το μέλλον θα δείξει…