Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Βήμα τουριστικής προβολής η ένταξη του Δήμου Δωδώνης στο δίκτυο πόλεων με λίμνες

Βήμα για την τουριστική προβολή και ανάδειξη αποτελεί για τον Δήμο Δωδώνης, η ένταξή του στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες. 
Η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, έγινε η παρουσίαση του Δήμου και της λίμνης Βηρού από τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Βασίλη Χήρα.
Στο Δίκτυο συμμετέχουν...
36 Δήμοι και τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία Γενική Συνέλευση επικεντρώθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία, την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του "Συμφώνου των Δημάρχων".

Η φυσική λίμνη "Βηρός" στις πηγές του Λούρου, αποτελεί πόλο έλξης για τον Δήμο Δωδώνης. Αναπόστατο τμήμα της παραποτάμιας χαράδρας, μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, για την οποία αναζητούνται νέες διέξοδοι, μετά την λειτουργία της Ιόνιας Οδού.
Η λίμνη σχηματίζεται από τις πηγές του Λούρου. Χαρακτηριστικό είναι ότι η θερμοκρασία του νερού της παραμένει σταθερή σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Η περιοχή είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Ο Δήμος Δωδώνης, θεωρεί επιβεβλημένη την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου Πηγών Λούρου, το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.Το κτίριο παραμένει κλειστό για αρκετά χρόνια. Έχει υποστεί ήδη εκτεταμένες ζημιές και οδηγείται στην απαξίωση.
Ο Δήμος έχει ζητήσει προ πολλού την παραχώρησή του ώστε να το εντάξει σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάδειξης της περιοχής. Πέρα από τα σχετικά έγγραφα, το αίτημα έθεσε στην ΕΤΑΔ και ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, σε συνάντηση που είχε με στελέχη της εταιρίας.
Στην απάντηση που έλαβε από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου αναφέρεται ότι η παραχώρηση δεν είναι δυνατή καθώς ανάλογα αιτήματα θα εξεταστούν όταν καθοριστεί το γενικό πλαίσιο της επενδυτικής πολιτικής της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ.
Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και μέχρι την ολοκλήρωσή της ίσως το ακίνητο να έχει καταρρεύσει.