Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

"Πράσινο φως" με 715 χιλιάδες για την ανάπλαση της Τύριας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" εντάσσεται το έργο ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής της Τύριας με προυπολογισμό 715 χιλιάδες ευρώ. 
Ο Δήμος Δωδώνης, μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το συγκεκριμένο έργο, προχώρησε άμεσα στην σύνταξη του φακέλου και τον Αύγουστο υπέβαλε την...
πρόταση για ένταξη στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του «Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.».

Μετά την αρχική βαθμολογία των προτάσεων, ο Δήμος Δωδώνης προχώρησε σε ένσταση, με αποτέλεσμα την αναθεώρηση της αξιόλογης. Έτσι με τελική βαθμολογία 64,3 το έργο ανάπλασης της Τύριας, κατέχει την έκτη θέση, στον πίνακα δέκα συνολικά παρεμβάσεων που εντάσσονται στο συγκεκριμένο Μέτρο.
Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση, τονίζοντας ότι "ο Δήμος καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για να αξιοποιήσει κάθε δυνατή χρηματοδοτική ευκαιρία και να εξασφαλίσει πόρους για σημαντικά έργα στην περιοχή".
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ
Σκοπός του έργου της ανάπλασης είναι η πλήρης αξιοποίηση παραποτάμιας ζώνης, δεκαπέντε περίπου στρεμμάτων, με έργα και ήπιες παρεμβάσεις που μπορούν να την μετατρέψουν σε ένα πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:
- Ανάπλαση και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παραποτάμιας περιοχής (πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι στάσης)
- Διαμόρφωση υπαίθριου αμφιθεάτρου.
- Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων αθλοπαιδιών. Στις υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνεται το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
- Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού οργάνων νέας παιδικής χαράς.
- Ανέγερση μικρού κτιρίου αποδυτηρίων, αποχωρητηρίων και αποθήκης
- Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού πάρκου.
- Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης