Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή του Χρήστου Παπάζογλου για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Πίεση από το Επιμελητήριο Άρτας για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή
Την άμεση προκήρυξη του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα»,  ζητάει με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας.
Στην επιστολή του προς τον υπουργό αφού επισημαίνει την σημασία και αναγκαιότητα του εν λόγου έργου για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής...
ζητάει την παρέμβαση του υπουργού, ώστε να έχουν προτεραιότητα, στην έγκριση προτάσεων, περιοχές όπως η Άρτα, με αυξημένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία  αποτυπώνονται και στους αποκαλούμενους δείκτες ευημερίας, καθώς και περιοχές που δεν διαθέτουν Επιχειρηματικό Πάρκο και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών.

Σημειώνεται, πως το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες  εκπόνησης μελετών για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας στη θέση Κρικούκια Αμμοτόπου.
Ταυτόχρονα, με δεύτερη επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, με δεδομένη τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου (1Km) από τον κόμβο Αμμοτόπου της Ιόνιας Οδού, διεκδικεί την ένταξη της σύνδεσης του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας με τον κόμβο Αμμοτόπου στον Σχεδιασμό- Προγραμματισμό έργων υποδομής του Υπουργείου.
Η κατασκευή και λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου, με δεδομένη και την απόδοση στην κυκλοφορία – το αμέσως επόμενο διάστημα- της Ιόνιας οδού- εκτιμάται ότι θα άρει τις ανισότητες ανταγωνισμού, μειώνοντας εντυπωσιακά  το λειτουργικό και παραγωγικό κόστος των μεταποιητικών και αγροτικών επιχειρήσεων του Νομού μας και ταυτόχρονα, θα αμβλύνει τις τυχόν περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και οχλήσεις συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής.
Παράλληλα, η δημιουργία της εν λόγω υποδομής -που πλέον αποτελεί μια σύγχρονη απάντηση στα σημερινά ερωτήματα της οργάνωσης παραγωγής – από τη μια πλευρά θα φέρει πιο κοντά την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας έτσι και μια ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης και από την άλλη, θα δώσει στον πολίτη καταναλωτή τη δυνατότητα γρήγορης, εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης.