Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Φαρσοκωμωδία: Η Περιφέρεια Ηπείρου προσκάλεσε, αθέτησε(;) και ο Μητροπολίτης αποχώρησε!!!

Νίκος Τζίμας (Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας): «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν την Εκκλησία και τον Μητροπολίτη μας πλανώνται οικτρά. Καβαλήσανε καλάμια, αλλά…»
Στιγμές απείρου κάλλους σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, όπου επρόκειτο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Ηπείρου, να τοποθετηθεί αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, χορηγία της Μητρόπολης. 
Μάλιστα, το δελτίο τύπου το οποίο είχε εκδώσει η Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει τα εξής: «Η Περιφέρεια Ηπείρου και... 
η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, σας προσκαλούν την 9-1-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 μμ στον έξωθεν χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας, για να παραβρεθείτε στην εκδήλωση τοποθέτησης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή χορηγία της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης  και του Φιλοπτώχου Ταμείου αυτής»  
Την άνω ενημέρωση υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Τι συνέβη χθες
Λίγο πριν τις 12:00 είχαν καταφθάσει στο χώρο, ο Βουλευτής κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Μπάρκα, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παππάς, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και φυσικά εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρ. Ιωάννου με τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Γιολδάση &Σπυρέλη
Τέλος, αφού στο χώρο κατέφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος και αφού όλοι αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά έφτασε η τρομερή στιγμή της αμηχανίας.

Η αμηχανία και η αποχώρηση
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος αντιλήφθηκε ότι ο απινιδωτής δεν είχε τοποθετηθεί έξω από το χώρο του Ναού και αποχώρησε εμφανώς απογοητευμένος από το όλο σκηνικό.
Από τις αρχές του καλοκαιριού υπήρχε επικοινωνία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης (η οποία έκανε τη δωρεά του απινιδωτή) και της Περιφέρειας Ηπείρου για αυτή τη στιγμή της τοποθέτησης του απινιδωτή κι όμως, οι υπεύθυνοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πράξη αυτό το πράγμα που ίσως αχρείαστο να είναι θα σώσει ανθρώπινη ζωή κατέληξε σε φαρσοκωμωδία...και σε αυτό συμφώνησαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους... 
Απλά η Περιφέρεια δεν μπόρεσε να τοποθετήσει ένα μικρό μηχάνημα που ίσως να σώσει ανθρώπινη ζωή...  και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Έτσι ο γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπυρέλης πήρε τον απινιδωτή για να τον αποθηκεύσει μέχρι την οριστική τοποθέτηση.
Αξίζει όμως να αναφερθεί πως καταστηματάρχες της περιοχής έχουν εκπαιδευτεί για την λειτουργία του απινιδωτή. 
Τέλος, λίγο παρακάτω έξω από το κτίριο της Λαϊκής αγοράς πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε ένας άλλος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, δωρεά του ιατρού κ. Δήμου

Έντονη και η κριτική που άσκησε ο εξαιρετικά δραστήριος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Ν. Τζίμας αναφέροντας σκωπτικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εμπαίζουν την Εκκλησία και τον Μητροπολίτη μας πλανώνται οικτρά. καβαλήσανε καλάμια, αλλά…»
πληροφορίες και φωτογραφίες από το prevezabest