Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Σε εξέλιξη η αντιμετώπιση του παγετού – Ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται αύριο Τετάρτη

Σε πλήρη ανάπτυξη έχει τεθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τη σημερινή χιονόπτωση και ιδιαίτερα από τον παγετό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές τους.  
Από το πρωί συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο έχουν διατεθεί ανάλογες ποσότητες αλατιού στους κατά τόπους Δήμους.
Τις επόμενες...
ώρες το σημαντικότερο πρόβλημα που θα προκύψει στις περιοχές που χιόνισε είναι ο παγετός, που θα προκαλέσει ιδιαίτερη επικίνδυνη ολισθηρότητα, τόσο εντός πόλεων και οικισμών, όσο και στο οδικό δίκτυο, παράγοντα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οδηγοί και πεζοί που πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο προβλέπεται νέα ισχυρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, τους Δήμους και τα Αστυνομικά Τμήματα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
Πρόγνωση καιρού περιοχής Ιωαννίνων

Χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ισχυρός παγετός.

►Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικών γενικά διευθύνσεων ασθενείς και από το βράδυ νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φθάσει τον 1 βαθμό Κελσίου.

►Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτίων γενικά διευθύνσεων ασθενείς, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου.


►Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 6 βαθμούς Κελσίου.