Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της παράταξης Γιάννενα Τώρα για την υπογειοποίηση των κάδων

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη “Γιάννενα Τώρα” του Άρη Μπαρτζώκα σχολιάζει τα τεκταινόμενα με την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, ασκώντας δριμεία κριτική.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά : 
Ζήσαμε χτες ένα ακόμα «σήριαλ» της απόδειξης της ανεπάρκειας της Δημοτικής μας αρχής:
Μετά την παταγώδη αποτυχία στο θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας, την ανυπαρξία ένταξης έστω και ενός έργου στο νέο ΕΣΠΑ (πως άλλωστε να γίνει αυτό αφού δεν υπάρχει καμιά ώριμη μελέτη), χτες ήρθε το νέο χτύπημα:...

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει από το καλοκαίρι του 2015 την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Ο διαγωνισμός αναβλήθηκε μια φορά, εξαιτίας λαθών στην διακήρυξη, δημοπρατήθηκε ξανά με 5 μήνες καθυστέρηση και αναδείχτηκε ο ανάδοχος. 
Ενάμιση χρόνο μετά την αρχική έγκριση, χτες ανακοινώθηκε η έναρξη των εργασιών, μετά βαΐων και …καναλιών. Αμ δε!
Διαπιστώθηκε πως για να ξεκινήσουν εργασίες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δίπλα από τα τείχη του Κάστρου, απαιτείται και συνεννόηση (άδεια) με την Εφορεία Αρχαιοτήτων ως προς το ακριβές σημείο που θα επιλεγεί, που δεν είχε γίνει.
Ενώ για την οδό Κουντουριώτη υπήρξε εμπλοκή με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο των πεζοδρομήσεων επειδή οι κάδοι δεν μπορούν να υπογειοποιηθούν στο σημείο που είναι τοποθετημένοι σήμερα, καθώς υπάρχουν καλώδια υψηλής τάσης, και πρέπει να μετακινηθούν προς τον πεζόδρομο της Ζάππα.
Ενάμισι χρόνο γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με τις απαραίτητες άδειες που έπρεπε να υπάρχουν.
Αυτό βέβαια εκνεύρισε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Δημήτρη Κατηρτσίδη που στο τέλος της μέρας κατέληξε με συμπολίτη μας στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων με απειλές για αλληλομηνύσεις.

Να ξαναπούμε τα αυτονόητα; Ας τα ξαναπούμε:
Η Δημοτική αρχή εξακολουθεί να πελαγοδρομεί, χωρίς συνεννόηση μεταξύ των στελεχών της, χωρίς σχέδιο για την πόλη, χωρίς να σέβεται τους πολίτες αλλά και με περισσή αυταρέσκεια.
Δυστυχώς θα την υποστούμε για δυόμισι ακόμη χρόνια.
Υ.Γ.
Αλήθεια γιατί από όλους τους τέως Καποδιστριακούς Δήμους, κάδο εξασφάλισε μόνο το Πέραμα; Τόση είναι η επιρροή του κ. Γκόγκου στον κ. Δήμαρχο πια;