Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Έκοψαν τις συντάξεις και το εφάπαξ πρώην Δημάρχων και αιρετών – Καταγγελία της ΚΕΔΕ

Διαμαρτύρονται εντονότατα συνταξιούχοι πρώην νομάρχες, δήμαρχοι, κοινοτάρχες και γενικότερα αιρετοί για την απόφαση ανάκλησης χορηγηθεισών συντάξεων και εφάπαξ
💰Οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και γενικότερα αιρετοί (Νομάρχες, Κοινοτάρχες, Βουλευτές κλπ) δικαιούνται υπό προϋποθέσεις και ειδική (και μάλιστα καλή) extra σύνταξη - βοήθημα κλπ.
😊Όπως ισχυρίζονται ένας από τους λόγους που τη δικαιούνται είναι χρόνος που “δαπάνησαν” ως αιρετοί τρέχοντας για το συμφέρον των πολιτών και σε βάρος της οικογένειας και των προσωπικών τους υποχρεώσεων.
😥Έτσι την ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία πολλών πρώην δημάρχων και γενικότερα αιρετών έχει προκαλέσει η απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (πρώην Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων ΤΥΔΚΥ) να προχωρήσει στην ανάκληση χορηγηθεισών ...
επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ που τους δίδεται.
⏭Παράλληλα ανησυχούν ότι οι περικοπές ίσως επεκταθούν και σε πρώην βουλευτές κλπ.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, οι αιρετοί αυτοί είχαν κληθεί, μετά από πρόσκληση του ΕΤΕΑ, να εξαγοράσουν με εφάπαξ καταβολή ή με δόσεις, συγκεκριμένη περίοδο αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΤΕΑ να μη γίνει καμία ανάκληση, ενώ το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.
Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ έχει προκαλέσει η ανάκληση από το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) των επικουρικών συντάξεων και του μηνιαίου βοηθήματος σε δεκάδες πρώην δημάρχους.

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αναλαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί
λύση
Την ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία δεκάδων πρώην δημάρχων και γενικότερα αιρετών έχει προκαλέσει η απόφαση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ (πρώην Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων ΤΥΔΚΥ) να προχωρήσει στην ανάκληση χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων και του μηνιαίου βοηθήματος που τους δίδεται.
Το τελευταίο διάστημα η ΚΕΔΕ έχει δεχτεί πληθώρα αναφορών και καταγγελιών από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ανατροπή παλαιότερων αποφάσεων του ασφαλιστικού φορέα.
Να σημειωθεί ότι οι αιρετοί είχαν κληθεί, μετά από πρόσκληση του ίδιου του φορέα, να εξαγοράσουν,  με εφάπαξ καταβολή ή με δόσεις, συγκεκριμένη περίοδο αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε για το θέμα αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση.
Όπως επισημαίνει «είναι αναγκαίο το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Ασφαλιστικός φορέας να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα και να μην υπάρξει ανάκληση των χορηγηθεισών επικουρικών συντάξεων».
«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα προχωρήσω σε όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίλυση ενός προβλήματος που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν εργαστεί και προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνει ο Γ. Πατούλης.
Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με στόχο να κατατεθεί πρόταση προς το Υπουργείο εσωτερικών και το Ασφαλιστικό Ταμείο, τόσο για τη μη επιστροφή του εφ’ άπαξ, όσο και για τη διατήρηση της πρόβλεψης εξαγοράς της θητείας για συγκεκριμένες κατηγορίες και περιπτώσεις.