Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει στην τοπική ΝΔ; Τελικά πότε η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων εξέλεξε πρόεδρο;

Μέλος της ΟΝΝΕΔ κάνει δηλώσεις στον “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ” ως πρόεδρός της και φωτογραφίζεται με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ  
Ιδιαίτερη αίσθηση κακής εσωστρέφειας προκάλεσε σε κομματικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας χθεσινό δημοσίευμα της ιδιαίτερα έγκυρης τοπικής εφημερίδας “ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ”, που αφορά εκδήλωση αιμοδοσίας της ΝΟΔΕ. 
Στο ανυπόγραφο δημοσίευμα, εκτός από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σπύρο Βασιλείου, εμφανίζεται να κάνει δηλώσεις στην εφημερίδα με την ιδιότητα μάλιστα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ο Θαν. Μωρόγιαννης.  
Όμως μετά την πρόσφατη κατάργηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της ΟΝΝΕΔ και το προ ολίγων ημερών συνέδριο επανίδρυσης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ούτε Νομαρχιακές της ΟΝΝΕΔ, ούτε βεβαίως τοπικοί πρόεδροί της.
Σε φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο μεταξύ...
άλλων στελεχών εικονίζεται και το στέλεχος της ΝΔ και συνεργάτης του Π.Λ. κ. Νίκος Γιωτίτσας και ο κ. Θαν. Μωρόγιαννης.
Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, τόσο ο κ. Θανάσης Μωρόγιαννης, όσο και ο κ. Νίκος Γιωτίτσας φέρονται να ανήκαν στους ένθερμους υποστηρικτές του αποπεμφθέντος πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασ. Γεωργιάδη ενώ συνδέονται με αρκετές κοινές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις.

Θύμα;
Εάν η έγκυρη τοπική εφημερίδα δεν έπεσε θύμα του συντάκτη της, τότε ασφαλώς –σημειώνουν κομματικοί κύκλοι της ΝΔ- δημιουργείται μείζον θέμα στην τοπική ΝΟΔΕ.
Διότι ενώ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει τοπική Νομαρχιακή και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εντούτοις αφενός παραχώρησε προ 15θημέρου τα γραφεία της για συγκέντρωση (ΕΔΩ) σε ομάδα της ΟΝΝΕΔ, αφετέρου όπως επισημαίνουν, όφειλε ο πρόεδρος να διορθώσει πάραυτα την ιδιότητα του κ. Μωρόγιαννη εάν έκαναν μαζί τη δήλωση στο συντάκτη του Π.Λ.

Διαμάχες;
Όπως δείχνουν τα πράγματα, υπάρχουν έντονες διαμάχες στην τοπική ΟΝΝΕΔ εν όψει των εξελίξεων και ενώ τα στελέχη της είναι σε αναμονή για τη διενέργεια των εσωκομματικών της εκλογών.
Και η ΝΟΔΕ ενώ θα έπρεπε να είναι πλήρως αμέτοχη και ουδέτερη, δημιουργεί αίσθηση προτίμησης και μονομέρειας “ερεθίζοντας” έτσι τη νεολαία της ΝΔ που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ζητήματα ισοτιμίας και αξιοκρατίας.
Προφανές είναι ότι αναμένεται ανακοίνωση ή δήλωση της ΝΟΔΕ που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα.