Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση από τις λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου

Δράση από τις λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την εκπαίδευση των ειδικών σε επιστημονικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ & Ειδική Γλωσσική Διαταραχή».
Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το...
Σάββατο 5 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί, την ανάπτυξή του και την ομαλή ένταξή του στο σχολείο.

Το σεμινάριο άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Ελευθέριος Μέλιος, ενώ η επιστημονική υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Μαρία Ιγνατίου, αναφέρθηκε με την εισήγησή της στη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), και η λογοθεραπεύτρια Γλυκερία Λώλη παρέθεσε τις νεότερες προσεγγίσεις των Μαθησιακών Δυσκολιών.
Τέλος, το σεμινάριο έκλεισε με την εισήγηση της λογοθεραπεύτριας Φανής Μπιλιτσάκη, η οποία αναφέρθηκε στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, στη σχέση της με τις Μαθησιακές Δυσκολίες στα παιδιά και στην ανάγκη σωστής παρέμβασης.