Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Επόμενη στάση… Καστρίτσα για τις Θεματικές περιηγήσεις

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση των θεματικών περιηγήσεων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τον Μάιο - Ιούνιο 2016, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και την επεκτείνει και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσίασε.
Σε συνέχεια της πρώτης φθινοπωρινής περιήγησης...
στο Νησί και τη λίμνη της πόλης, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, συνεχίζεται ο κύκλος περιηγήσεων στην Καστρίτσα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με σκοπό να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής τους ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και τις αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία.

Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Γνωρίζω την Καστρίτσα
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00 π.μ.: περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας από τους κ.κ. Υπατία Φάκλαρη, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Βιβή Γιούνη, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Χαρά Καππά, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Γ. Σμύρη, Επίκ. Καθηγητή Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Άκη Μάντζιο, Διδάκτορα Φιλολογίας Π.Ι.

Σημαντικές πληροφορίες:
- Σημείο συνάντησης: Πάρκινγκ Ι.Μ. Καστρίτσας, ώρα 11:00
- Σε περίπτωση αναβολής της περιήγησης λόγω καιρικών συνθηκών θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση το πρωί της ίδιας ημέρας στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uoi.gr)

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Δερβένη στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr