Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Παίρνει σάρκα και οστά το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Μετά από την περσινή, άκρως επιτυχημένη, διοργάνωση του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να ξεκινήσει και η… δεύτερη πράξη.
Η διοργάνωση ξεκίνησε πέρυσι για τα Γιάννενα, με 12 ομάδες και φέτος στο νέο πρωτάθλημα που ήδη ετοιμάζεται από τους διοργανωτές, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερες από 20 ομάδες, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι το Εργασιακό Πρωτάθλημα ήρθε για να μείνει.
Για το νέο Εργασιακό Πρωτάθλημα...
συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου τρία μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλίας Γκαζιάνης, Αλέξανδρος Ντάκης και Βασίλης Λούπας.
«Είμαστε πάλι εδώ μετά από την περσινή επιτυχημένη χρονιά. Το Εργασιακό Πρωτάθλημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, είναι ένα πρωτάθλημα για όλους τους εργαζόμενους, για τους ανθρώπους της πόλης, μπασκετικούς και μη. Εκτίμηση είναι ότι φέτος θα είμαστε 20 ομάδες και θα ξεκινήσουμε γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου. Βέβαια, ήδη έχουν ξεκινήσει οι ομάδες την προετοιμασία με προπονήσεις, το scouting, έχουν γίνει μεταγραφές, βρίσκονται όλα σε εξέλιξη. Το πρωτάθλημα θα διαρκέσει γύρω στους 3 μήνες και θα γίνει στο κλειστό του ΠΕΑΚΙ, στο καινούργιο κλειστό στο Πανηπειρωτικό και εκτός αυτών, θέλουμε να κάνουμε άνοιγμα, όπως και πέρυσι, στο Μέτσοβο, στο Καλπάκι και στην Κόνιτσα. Πρέπει να πω ότι φέτος, οι ομάδες έχουν και κλειστό για τις προπονήσεις τους, το ΤΕΙ, εδώ όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του ΤΕΙ για την παραχώρηση και τη βοήθεια. Θα προσπαθήσουμε το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα, να είναι πολύ καλύτερο από το 1ο», ανέφερε ο Ηλίας Γκαζιάνης, πολιτικός μηχανικός.
Απαντώντας στην ερώτηση για το σκοπό της διοργάνωσης, φέτος, αλλά και για το μέλλον, ο κ. Γκαζιάνης απάντησε:
«Σκοπός, είναι να γίνει θεσμός. Να γίνει ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός στην πόλη που θα συγκεντρώνει όλους τους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζόμενους στον αθλητισμό και κυρίως στο μπάσκετ, το άθλημα που αγαπήσαμε, υπηρετήσαμε και υπηρετούμε. Επίσης, βασικός σκοπός είναι η διοργάνωση να γίνει ο «τρίτος πόλος» έλξης στην πόλη γύρω από το μπάσκετ, μετά τους συλλόγους και τους βετεράνους. Έτσι, θα είναι ένας μοχλός ανάπτυξης και πίεσης για το άθλημα και γι αυτά που του αξίζουν. Θα πω επίσης ότι μας ενδιαφέρει το εργασιακό να γίνει μια συνέχεια των συλλόγων. Να μαθαίνουν δηλαδή τα μικρά παιδιά μπάσκετ στις ακαδημίες, να παίζουν στους συλλόγους μεγαλώνοντας, να τους καλύπτει το εργασιακό αργότερα και να συνεχίσουν να παίζουν, και να καταλήγουν στους βετεράνους. Να παίζουν δηλαδή μπάσκετ για όλη τους τη ζωή.»
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για την έλλειψη αθλητικών χώρων, ο κ. Γκαζιάνης τόνισε:
«Με προσπάθεια, με τους κατάλληλους ανθρώπους και με τον κατάλληλο τρόπο, γιατί πάντα παίζει ρόλο η προσέγγιση και ο τρόπος, εμείς βρήκαμε περισσότερο «ανοιχτές πόρτες», θα έλεγα, παρά «κλειστές». Υπάρχει αυτή η δυσκολία, αλλά και νομίζω ότι και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να διεκδικηθεί αυτό το θέμα, των αθλητικών χώρων, ίσως και με διαφορετικό τρόπο, από ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα. Παίζουν ρόλο όλοι, οι άνθρωποι, οι εγκαταστάσεις, τα πάντα μαζί, όχι ξεχωριστά.»

«Ως οργανωτική επιτροπή ευχαριστούμε τους φορείς που μας βοηθούν, όπως το ΤΕΙ, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται το πρωτάθλημα. Αυτή, θέλω να τονίσω ότι είναι μια πολύ καλή είδηση και εξέλιξη. Το συγκεκριμένο γεγονός δίνει τόσο στη διοργάνωση μια διαφορετική αίγλη, αλλά ταυτόχρονα «ανοίγει» τη διοργάνωση στην τοπική κοινωνία. Γι αυτό άλλωστε επιλέξαμε, ως οργανωτική επιτροπή, η πρώτη μας επίσημη επαφή με τα ΜΜΕ και το κοινό της πόλης, για το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα να γίνει από το κλειστό του ΤΕΙ οπού βρισκόμαστε σήμερα.» τόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λούπας.

«Το Εργασιακό Πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση μέσω της οποίας πολλοί άνθρωποι της πόλης που δεν είχαν ασχοληθεί ξανά με τον αθλητισμό, ασχολούνται τώρα. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το χώρο και από εκεί και πέρα, εάν θέλουν, μπορούν να ασχοληθούν και με τις ομάδες μπάσκετ της πόλης. Να βρεθούν δηλαδή νέα άτομα, τα οποία θα μπορέσουν να δώσουν νέα ώθηση στο άθλημα.» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Ντάκης, τραπεζικός υπάλληλος.
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για τις παράλληλες εκδηλώσεις, ο κ. Ντάκης είπε:
Προγραμματισμός επί του παρόντος, δεν υπάρχει. Με γνώμονα όμως το all star game που έγινε πέρυσι και με δεδομένο ότι οι αγώνες και η διοργάνωση γενικά έχουν μεγάλη προσέλευση κόσμου (είδαμε 11 το βράδυ το ΕΑΝΚΙ να είναι γεμάτο με κόσμο που παρακολουθεί ντέρμπι του εργασιακού, για παράδειγμα) θα μας δοθεί πιστεύω η ευκαιρία, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, να κάνουμε παράλληλες εκδηλώσεις. 

Το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα εν συντομία:
• Παίρνουν μέρος περίπου 20 ομάδες από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους και εταιρείες του Νομού Ιωαννίνων
• Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής, η 15η Νοεμβρίου 2016
• Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, επαγγελματίες και υπάλληλοι οι οποίοι έχουν έδρα κατοικίας και εργασίας εντός Νομού Ιωαννίνων
• Επιτρέπεται ένας ενεργός αθλητής στην δωδεκάδα του κάθε αγώνα και ένας αθλητής εκτός εργασιακού και επαγγελματικού κλάδου 
• Θα γίνουν περίπου 100 αγώνες, από τα τέλη Φεβρουαρίου και για τρεις μήνες. Εάν οι δηλώσεις συμμετοχής είναι περισσότερες από αυτές που πρακτικά μπορεί να εξυπηρετήσει η διοργάνωση, τον Ιανουάριο ενδέχεται να γίνουν και αγώνες πρόκρισης 
• Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ, του Πανεπιστημίου, του Καλπακίου, του Μετσόβου, της Κόνιτσας, στο κλειστό των Καρυών, στο κλειστό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο καινούριο κλειστό γήπεδο της πόλης των Βαρέων Αθλημάτων που θα είναι έτοιμο στα τέλη του έτους
• Το πρωτάθλημα θα γίνει υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο έχει διαθέσει το κλειστό γυμναστήριο του για τις προπονήσεις των ομάδων που έχουν ήδη ξεκινήσει.