Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο Κόντε της Ηπείρου!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 4 ΓΚΟΛ - Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε που πέτυχε χατ – τρικ, ο αγριεμένος ΠΑΣ Γιάννινα ισοπέδωσε (4-0) τη Λάρισα στους «Ζωσιμάδες» και έδειξε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο
από τον Ανδρέα Φιλιππούση
Τις προηγούμενες ημέρες τα Γιάννενα πέρασαν πολλά μετά τον ισχυρό σεισμό και τους πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς που έπληξαν την περιοχή. Γι' αυτό άλλωστε δεν είχε διεξαχθεί την 7η αγωνιστική η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.
Χθες στους Ζωσιμάδες η ομαδάρα του Γιάννη Πετράκη μετά από δυο βδομάδες απραξίας υποδέχθηκε την ΑΕ Λάρισας και οι παίκτες του θέλησαν να δώσουν χαρά στον κόσμο και να...
τον κάνουν να ξεχάσει τα όσα προηγήθηκαν.
Και το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. 
Με τον Ζάιρο να κερνάει και τον Κόντε (κυρίως καθώς πέτυχε χατ τρικ) και Γιάκο να πίνουν, διέσυραν με 4-0 την κάκιστη ΑΕΛ, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Μια εμφατική εμφάνιση που κάνει αυτό το επιβλητικό κατά άλλα σκορ, να φαντάζει μικρό σε σχέση με την εικόνα του ματς. 
Οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν άνετα να πετύχουν τουλάχιστον 2 γκολ ακόμα, την στιγμή που οι Θεσσαλοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα σε όλο το ματς, στην χειρότερη από την πλευρά τους φετινή εμφάνιση.
Με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΣ έφτασε τους 10 βαθμούς, ανέβηκε στην 4η θέση και έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ στον αντίποδα η ΑΕΛ έμεινε στους 5 και βρίσκεται δύο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Και βέβαια οι Λαρισαίοι θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν και να μην μείνουν στην μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, καθώς αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν σοβαρά προβλήματα στην συνέχεια.

Ο αγώνας αναλυτικά
Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου έδωσε την απάντηση της η Γιαννιώτικη ομάδα, για τις προκλήσεις που δέχτηκε μέσα στη εβδομάδα με δηλώσεις περί σεισμών από τους φιλοξενούμενους.
Οι κυανόλευκοι ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία οι κυρίαρχοι του αγώνα και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Η Λάρισα δημιούργησε όλη κι όλη μια ευκαιρία στο ματς .
Ο Π.Α.Σ. αντιθέτως ξεκίνησε ορεξάτος, χάνοντας μια ευκαιρία με τον Κόντε στο 7’. Ενώ τρία λεπτά μετά ο Γιάκος βγάζει σέντρα από δεξιά, άστοχη έξοδος του τερματοφύλακα Καβουσάκη και ο Κόντε από κοντά κάνει το 1-0.
Στο 16΄έγινε η μοναδική φάση που απείλησε η Λάρισα, αλλά ο Μπέριος πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι μετά από άστοχη κεφαλιά του Τζημόπουλο στο 21΄, βρίσκουν στόχο για δεύτερη φόρα στο ματς στο 27΄. Αυτή τη φορά σκόρερ ο Γιάκος που με ωραία προσποίηση μπροστά σε όλη την αντίπαλη άμυνα, την άδειασε και σούταρε εύστοχα.
Το Β΄ ημίχρονο
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Ο Π.Α.Σ είχε την υπεροχή και η Α.Ε.Λ. δεν μπορούσε με τίποτα να αναπτυχθεί.
Στο 52΄γίνεται το 3-0 με υποδειγματικό πλασέ από τον Κόντε, έπειτα από ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας από τον Ζαίρο.
“Οι Ταύροι” είχαν αφηνιάσει και έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 55΄διαδοχικα σουτ τον Ζαίρο και Κόντε βρίσκουν πάνω σε σώματα αμυντικών της Α.Ε.Λ.  Στο 61΄και στο 65΄ο Ναδάλες νικιέται από τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Για να έρθει το 77ο λεπτό και να σημειωθεί και το 4ο γκολ πάλι από τον Κόντε, που έκανε χατ-τρικ. Ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή από τον Κοζορώνη και ο Ισπανός στράικερ από κοντά δεν αστοχεί.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Ναδάλες, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος (Δώνης 77΄) , Κοζορώνης (Κούτρης 75΄), Κόντε, Ζάιρο (Μαμπουλού 69')
Λάρισα: Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (Κουτσιανικούλης 58'), Φάρκας, Ναβάρο (Κόντορ 46΄), Ουρτάδο, Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό, Ντέλετιτς (Αβράαμ 46΄)

ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Δείτε ΕΔΩ τα 4 γκολ του ΠΑΣ