Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τοπική ΝΔ: “Πάγο” και ο Γκόντας (μετά τον Καχριμάνη) στον Στ. Καλογιάννη;

Ο εκπρόσωπος της παράταξης Γκόντα στην ΠΕΔ Ηπείρου Β. Βλέτσας για Ε-65: «Σημασία έχει να γίνει ο δρόμος, να μην υπερισχύσουν τα τοπικιστικά κριτήρια»
Και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Βλέτσας, εκπροσωπώντας την παράταξη του Νίκου Γκόντα στην ΠΕΔ Ηπείρου, τάχθηκε υπέρ της θέσης Καχριμάνη για το που θα “κουμπώσει” ο Ε-65 με την ΕΓΝΑΤΙΑ με ξεκάθαρο τρόπο.
Η τοπική πολιτική σημασία είναι ουσιώδης (έστω και εάν ακόμη ο κ. Βλέτσας είναι δίπλα στον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, στη "φρουρά του", έχοντας διατελέσει πιο πριν δίπλα στον Κώστα Τασούλα), καθόσον ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσωπούσε το Νίκο Γκόντα και ο κ. Στ. Καλογιάννης...
έχοντας ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει την πρότασή του, είδε να χάνεται και η τελευταία ελπίδα στήριξής του από “φίλιες δυνάμεις”.
Όπως είπε ο αστυνομικός Βασίλης Βλέτσας περνώντας πολιτικές "χειροπέδες" στον κ. Καλογιάννη, η Δυτική Μακεδονία θα έχει τον Ε-65 ως τον κύριο δρόμο για την επικοινωνία με την Αθήνα, ενώ θεωρούν για εμάς ότι τον έχουμε ως δεύτερη επιλογή και τόνισε «Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει ο δρόμος. Να μην υπερισχύσουν οι τοπικές διαμάχες για το ποια Περιφέρεια έχει πιο πολύ ανάγκη το δρόμο». Κάτι αναμενόμενο λογικά, αφού δύσκολα θα συμφωνούσαν οι αυτοδιοικητικοί σε πιθανή περαιτέρω καθυστέρηση του έργου, επειδή ο κ. Καλογιάννης τώρα ισχυρίζεται πως “βρήκε” καλύτερη χάραξη.
Η ΠΕΔ Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την ολοκλήρωση του έργου, μη μπαίνοντας σε λογική αντιπαραβολής προτάσεων και αφήνοντας το Υπουργείο να βρει τη βέλτιστη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του έργου.