Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Χρήσιμος ο νέος απινιδωτής στο Πανεπιστήμιο

Σε έναν χώρο, που καθημερινά συναθροίζονται χιλιάδες φοιτητές, παράλληλα όμως και ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πολλοί άλλοι, με αφορμή εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τοποθετήθηκε χθες ένας ακόμη αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής. 
Ο λόγος για την αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Ιδρύματος, στο κτήριο που λειτουργεί και το φοιτητικό εστιατόριο, η οποία εξοπλίστηκε από χθες με έναν απινιδωτή, χορηγία του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του απινιδωτή έγινε χθες το πρωί παρουσία του πρύτανη Γ. Καψάλη, του αντιπεριφερειάρχη Οδ. Πότση, του...
αναπληρωτή πρύτανη κ. Φωτόπουλου, του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Στεφ. Μουστακλή και πολλών άλλων, όπως του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Μηνά Πασχόπουλου, του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου, διοικητικών υπαλλήλων και εκπροσώπων του ΠΠΓΝΙ και της ΜΕΘ.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων άλλωστε υλοποίησε την περσινή χρονιά και θα συνεχίσει και εφέτος ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των φοιτητών και των εργαζομένων του Ιδρύματος στην παροχή α’ βοηθειών και στη χρήση του απινιδωτή. 
Όπως ανέφερε ο κ. Καψάλης, εκπαιδεύτηκαν σε πρώτη φάση 136 φοιτητές και 15 εργαζόμενοι, ενώ υλοποιήθηκαν και σεμινάρια όπου οι συμμετέχοντες απέκτησαν πτυχία πιστοποίησης, από τη ΜΕΘ του ΠΠΓΝΙ και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών.
Οκ. Καψάλης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ για τη χορηγία κάνοντας υπόμνηση στη συνεργασία που μπορεί να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς.
Ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης ανέφερε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα σώθηκαν τρεις ζωές στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Παραμυθιά, τον Κατσικά και την Ζίτσα, με τη χρήση των απινιδωτών, ενώ για «το ελάχιστο που μπορεί το Αστικό ΚΤΕΛ να προσφέρει στο Πανεπιστήμιο», έκανε λόγο ο κ. Μουστακλής.