Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

42o Φεστιβάλ ΚΝΕ στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Βασ. Παπακωνσταντίνου

Με σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή ‘Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία!’ (Ναζίμ Χικμέτ)», κορυφώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας οι εκδηλώσεις του 42 Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια.
Πριν τις κεντρικές εκδηλώσεις θα προηγηθεί εκδήλωση στα Καρδαμίτσια αφιερωμένη στην ...
ταξική αλληλεγγύη του λαού, στους πρόσφυγες και μετανάστες, βραδιά αφιερωμένη για μαθητές και τη νέα σχολική χρονιά στο Κάστρο, όπως και τουρνουά Μπάσκετ για φοιτητές και σπουδαστές το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.
Οι διοργανωτές, καλούν κάθε νέο και νέα , όλους εκείνους που ονειρεύονται και αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον να πάρουν την μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
«Καλούμε όλους εκείνους που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες στα σχολεία, στις σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, των ειδικοτήτων στο ΙΕΚ-ΟΑΕΔ της πόλης, κάθε νέο παιδί που δεν ανέχεται να ζει στην αδικία και να είναι ο χαμένος, όσους αγανακτούν και λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει.
Κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται με την φτώχεια ,την ανεργία, και την ανασφάλεια έχει κάθε συμφέρον να παλέψει , να οργανωθεί, να συμβάλλει και αυτός για την ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Στην υπόθεση αυτή αξίζουν το κόπο οι θυσίες, αξίζει τον κόπο η νέα γενιά να καταθέσει τον νεανικό της ενθουσιασμό να εμπιστευτεί το μέλλον της, να στρατευτεί με την εργατική τάξη και το Κόμμα της, το ΚΚΕ. Αξίζει το κόπο να διεκδικήσει και να επιβάλλει την ζωή που της αξίζει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από το φετινό πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι εξής δράσεις:
- Η πολιτική ομιλία με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 17/09.
- Δύο εκθέσεις, η μία είναι αφιερωμένη στο αγώνα του ΔΣΕ στην Ήπειρο και η δεύτερη στην ίδρυση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, τους πρώτους εργατικούς αγώνες και το κίνημα στα Γιάννενα. Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις.
- Το γλέντι με τον Β Παπαγεωργίου στο κλαρίνο και την ορχήστρα του την Παρασκευή 16/09 και η μεγάλη συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη που όλοι αγαπήσαμε Β. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί εμφάνιση στην πόλη μας.

Στο χώρο θα λειτουργεί χώρος για μαθητές με θεατρικές παραστάσεις,συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης, διαδραστικά παιχνίδια με πολλές εκπλήξεις, καθώς και στέκι αθλητισμού και πολιτισμού με επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, χορευτικών, αθλητικών τουρνουά κλπ.