Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Στα χέρια του Μητσοτάκη τα 22 ονόματα που “παίζουν” για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στα Γιάννενα

Όλα τα ονόματα και οι επικρατέστεροι - Σημαντική η ανανέωση – Οι “τρανταχτές” έξοδοι & οι μεταγραφές
Μπορεί οι πρόωρες εκλογές να απομακρύνονται αλλά στη ΝΔ έχουν ετοιμάσει τις γαλάζιες λίστες σε μεγάλο βαθμό για παν ενδεχόμενο. 
Ήδη στα Γιάννενα για τις 7 θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου ακούγονται εικοσιδύο (22) ονόματα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων βουλευτών Ιωαννίνων βρίσκονται ήδη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη!!! Συγκεκριμένα...
πολλά είναι τα στελέχη που τα σενάρια τα φέρνουν ως πιθανούς υποψήφιους στο τοπικό γαλάζιο βουλευτικό ψηφοδέλτιο.
Η ηγετική ομάδα της Πειραιώς είναι σε επαφή με στελέχη από όλη την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται κάποια πρόσωπα να προέρχονται και από άλλους χώρους. Έχει ξεκαθαριστεί πως οι επαγγελματίες πολιτευτές θα κοπούν βάζοντας ασυμβίβαστο μεταξύ των υποψήφιων και όσων αξιοποιηθούν μετά στην κρατική μηχανή.
Εν τω μεταξύ συναντήσεις με διάφορα στελέχη κάνουν ο σύμβουλος του προέδρου Θανάσης Νέζης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης που...
εδρεύει στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη στην Ευφρονίου στο Παγκράτι καθώς και ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης.

Οι θέσεις που “χηρεύουν”
Οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων είναι εφτά (7) και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιοι (με λίστα) οι: Τασούλας Κώστας, Καλογιάννης Σταύρος, Καραμπίνας Γιάννης, Τύρου-Ούζα Νατάσσα, Λαζάνης Χάρης, Νταλαμάγκας Γιώργος και Τσουλάκη Μαρία.
Από αυτούς τους εφτά (7) ως “σίγουρος” φέρεται μόνο ο νυν βουλευτής Κ. Τασούλας με τις υπόλοιπες έξι (6) θέσεις του ψηφοδελτίου να “χηρεύουν” ή αν όχι όλες, οι περισσότερες. Άλλωστε, όπως αναφέρουν κύκλοι της Πειραιώς, τι είδους ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα θα έδειχνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν άφηνε τους ίδιους ή αν έστω άλλαζε μόνο 1 ή 2 ονόματα;
Από τους υπόλοιπους έξι (6) ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας δεν φαίνεται να επιθυμεί ο ίδιος πάλι τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο και δεν θα είναι υποψήφιος.
Ο Χάρης Λαζάνης θεωρείται “κομμένος” ιδιαίτερα μετά τη συμμετοχή του ως διορισμένο μέλος στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, γεγονός που δημιουργεί ασυμβίβαστο αλλά και λόγω εκτιμώμενης “χαμηλής εκλογιμότητας”.
Για τον Σταύρο Καλογιάννη αξιόπιστες πηγές δίνουν περισσότερες πιθανότητες να κοπεί από υποψήφιος βουλευτής, δύσκολα θα είναι μέσα. Οι ίδιες πηγές τον φέρουν να διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Ιωαννίνων (το ίδιο και ο Άρης Μπαρτζώκας με το Νίκο Γκόντα προς βουλευτική υποψηφιότητα).
Πέραν των ανωτέρω τριών και οι υπόλοιποι τρείς καθόλου δε θεωρούνται σίγουροι, αφού –όπως αναφέρεται παρακάτω- “απειλούνται” από πολλά “φρέσκα και άφθαρτα” πρόσωπα.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ:
Αναλυτικά ποιά είναι τα 22 ονόματα που “παίζουν” για μια θέση στο ψηφοδέλτιο σε εκλογές με σταυρό - Οι επικρατέστεροι

1. Κώστας ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ως εν ενεργεία βουλευτής έχει σίγουρη τη θέση στο ψηφοδέλτιο, παρά το ότι ήταν από τα “πρωτοπαλίκαρα” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Πολλοί τον θεωρούν “κλασικό θεσιθήρα”. Οι άσπονδοι φίλοι του ισχυρίζονται ότι δεν άσκησε σχεδόν καθόλου δικηγορία καθώς από παιδάκι ακόμη είναι τοποθετημένος σε πολιτικές θέσεις. Από 22 ετών μέχρι το 1990 ήταν ιδιαίτερος γραμματέας του Ευάγ. Αβέρωφ, από το 1990-1993 είχε διοριστεί πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε.),  το 1994 εκλέχτηκε δήμαρχος Κηφισιάς και μετά τη λήξη της θητείας του εκλέχτηκε βουλευτής στις πρώτες εκλογές και μέχρι σήμερα. Αν και ανήκει στους λεγόμενους “ξεθωριασμένους πολιτικούς δεινόσαυρους” εντούτοις εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες επανεκλογής του, παρότι είναι ήδη στο 17ο χρόνο της Βουλευτικής του θητείας. Οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώνται ως εξαιρετικά περιορισμένες, γεγονός που ελαχιστοποιεί τυχόν υπουργοποίησή του αν βέβαια καταφέρει να εκλεγεί πάλι.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 99%

…και αλφαβητικά οι υπόλοιποι 21…

2. Νίκος ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ: Κυριολεκτικά "κόκκινο πανί" για τους τοπικούς νεοδημοκράτες αλλά και για τον Κυριάκο. Κύκλοι της Πειραιώς του καταλογίζουν πολιτική αγνωμοσύνη αφού στον Α΄ γύρο των εσωκομματικών λογίζεται στους ένθερμους υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν και κουμπάρος με τη Ντόρα. Έχει έντονη κόντρα με πλειάδα τοπικών στελεχών της ΝΔ, του καταλογίζουν ότι σε πολιτικές συζητήσεις του εκφράζεται εξόχως αντιδεοντολογικά. Ο 57χρονος πρώην πολιτευτής θεωρείται χαμηλής εκλογιμότητας και λύση αναπαλαίωσης, ενώ πολιτικά του αποδίδουν έντονο ναρκισσισμό.  Όσο και να επιθυμεί ο ίδιος μία θέση στο ψηφοδέλτιο, αυτό αποκλείεται παντελώς. Ενδεχόμενη συμμετοχή του θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε σημαντικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 0%

3. Λάμπρος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : Με καλές σπουδές, νέος, διετέλεσε Διοικητής στο Χατζηκώστα με καλές κριτικές, κοντά στην Άννα. Όψιμο μέλος της ΝΔ. Με εξαιρετικές σπουδές, φιλικός προσηνής, από τη θέση του Διοικητή εξυπηρέτησε κόσμο. Αντιπροσωπεύει το νέο, με καλό δημόσιο λόγο, έχει δυνατότητες. Μάλλον το ψάχνει, θα μπορούσε…
  Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 30%

4. Νίκος ΓΚΟΝΤΑΣ: Από τα φαβορί για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο ίδιος δεν το δήλωσε αλλά ούτε το απέκλεισε, ενώ η Πειραιώς θα το ήθελε. Εάν τελικά το αποφασίσει, θεωρείται σχεδόν βέβαιος. Στα 58 του τώρα, οι δύο θητείες ως δήμαρχος Ιωαννιτών θεωρούνται επιτυχημένες, έκανε έργα. Ο ίδιος ασκεί μάχιμη δικηγορία, ενώ έχει σημαντικό αριθμό πολιτικών φίλων και συνεργατών σε όλο το Νομό. Εκτιμάται ως άτομο κύρους με ιδιαίτερα συγκροτημένο πολιτικό λόγο, ενώ ενδεχόμενη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο “αποδεσμεύει” τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων, τότε εκεί μάλλον θα κατευθυνθεί ο Σταύρος Καλογιάννης ή ο Άρης Μπαρτζώκας.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 80%

5. Σταύρος ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ : Τα “παίζει όλα για όλα” για να μην κοπεί από το ψηφοδέλτιο. Στην εποχή της ανανέωσης δύσκολα θα το καταφέρει, αλλά δεν αποκλείεται. Οικογενειακά μόνιμα σε πολιτικές θέσεις, με εμπλοκή σε ΜΚΟ. Το 2000 για πρώτη φορά βουλευτής. Είχε προηγηθεί ο πατέρας του, ο πεθερός του και ο θείος του. Η αδερφή του είναι Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου.  Βρίσκεται σε φθίνουσα πολιτική τροχιά. Πολλοί θεωρούν  ότι πολιτικά “τα έφαγε τα ψωμιά του” καθώς εκπροσωπεί “το παλιό”. Του καταλογίζουν ότι αν και υπουργός Περιβάλλοντος δεν έλυσε το Ρυθμιστικό Ιωαννίνων και τα σχετικά πολεοδομικά ζητήματα εντάξεων στο σχέδιο. Βασική πηγή των ψήφων του ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ έχει στο νου του τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Ιωαννίνων.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 40%

6. Γιάννης ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ : Επιθυμεί διακαώς θέση στο ψηφοδέλτιο. Ήταν 3ος στις προηγούμενες με σταυρό. Είναι Αντιπεριφερειάρχης, κυνηγάει το σταυρό και ήταν πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος. Κινητικός, κοινωνικός και μεθοδικός. Στα αρνητικά του το ότι “ψαρεύει” στους σίγουρους κλασικούς ψηφοφόρους της ΝΔ (δεν “προσθέτει” κόσμο) και οι έντονα οξυμένες του σχέσεις με πολλά στελέχη της ΝΔ και με περιφερειακούς συμβούλους, όξυνση που αποδίδεται -όπως λένε- στο “κουτσομπολίστικο(;) στόμα του”. Στα εσωκομματικά συγκαταλέγεται στους πιστούς υποστηρικτές του Μεϊμαράκη. Θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει πάλι θέση στο ψηφοδέλτιο.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 50%

7. Μαρία ΚΕΦΑΛΑ : Η νέα στην πολιτική και στην ηλικία (30 ετών) παιδίατρος διετέλεσε επιτυχημένη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Χειρίζεται πολύ καλά τον πολιτικό λόγο και έχει ισχυρές πολιτικές φιλίες διάσπαρτες στο Νομό. Εσωκομματικά είχε στηρίξει το Τζιτζικώστα, αλλά πριν το Β΄ γύρο …έγειρε δημόσια προς τον Κυριάκο, με του οποίου το επιτελείο έχει άριστες σχέσεις. Δραστήρια, δεν έχει αρνητικά που να της καταλογίζουν, σηματοδοτεί το νέο και θεωρείται εκλόγιμη. Η ίδια το σκέφτεται, η Πειραιώς την πιέζει. Και αυτή θεωρείται από τα ισχυρά φαβορί για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δύσκολα θα αποφύγει την υποψηφιότητα εκτός αν (δύσκολο) κατέβει η κουμπάρα της (το Νο 18).
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 70%

8. Παντελής ΚΟΛΟΚΑΣ : Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και πρώην πολιτευτής της ΝΔ, προτίμησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τη νεοσύστατη παράταξή του να πορευτεί στο Δήμο Ιωαννιτών συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα. Αντιδήμαρχος σήμερα, δεν είναι λίγοι οι νεοδημοκράτες που θεωρούν ότι στέρησε το Δήμο Ιωαννιτών από τη ΝΔ. Έχει ψήφους. Παλιός πρωταθλητής του στίβου, λένε ότι στο δημοψήφισμα έτρεξε το “ΟΧΙ”. Μπορεί ο ίδιος να επιθυμεί υποψηφιότητα, αυτό δεν αρκεί. Ίσως δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει θέση λόγω των εσωκομματικών αντιδράσεων που εκτιμάται ότι θα υπάρξουν. Πιο εύκολη η συμμετοχή του (ως συν-επικεφαλής) στις επόμενες δημοτικές εκλογές σε ισχυρό ευρύτερο ψηφοδέλτιο υπό τον Άρη Μπαρτζώκα ή ίσως και το Σταύρο Καλογιάννη.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 20%

9. Σπύρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Ο 39χρονος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων εκλέχτηκε σε πολύ καλή σειρά Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων. Αποτελεί αναγνώριση το ότι τον προτίμησαν για πρόεδρο οι δήμαρχοι και οι πρώην δήμαρχοι του Νομού. Για δεύτερη θητεία τομεάρχης υποδομών της ΝΔ, μάχιμος πολιτικός μηχανικός με σοβαρές σπουδές, με συγκροτημένο πολιτικά λόγο πολλές φορές σε τηλεοπτικές συζητήσεις “έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά” για την τοπική ΝΟΔΕ. Με ισχυρή οικογενειακή παράδοση “στρατιωτών” στη ΝΔ, έχει ψήφους, μιλάει “ζυγισμένα” και σηματοδοτεί το νέο. Διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, οι πιθανότητές του θα αυξηθούν αν τελικά δε συμμετάσχει ο Νίκος Γκόντας.
  Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 40%

10. Χάρης ΛΑΖΑΝΗΣ : Νέος μάχιμος δικηγόρος (33 ετών), πολιτεύτηκε ανεπιτυχώς (προτελευταίος με 2.692 ψήφους) στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Νομό. Δέχτηκε -αν και πολιτευτής- να παραβιάσει το ασυμβίβαστο και να συμπληρώσει τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ως διορισμένο μέλος, πιθανή απόρροια εκτίμησής του ότι δεν εξασφαλίζει θέση στο ψηφοδέλτιο αφού τώρα δεν χρειάζονται “πολιτικά συμπληρώματα”. Άσπονδοι φίλοι του αποδίδουν έλλειψη “πολιτικής ντομπροσύνης”, ενώ αρκετοί τον θεωρούν “πολιτικό λαγό” του Κώστα Τασούλα. Περιορισμένης εκλογιμότητας. Παρά τις όποιες αντιπάθειες έχει κομματικά ένσημα. Θεωρείται κομμένος, δύσκολα θα μπει στο ψηφοδέλτιο.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 20%

11. Άρης ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : Ό 59χρονος καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν η έκπληξη των δημοτικών εκλογών όπου πρωτοεμφανίστηκε. Η νεοσύστατη και πολυσυλλεκτική παράταξή του πήρε 8,3%. Παραδοσιακά νεοδημοκράτης, με κύρος και υψηλή αναγνωρισιμότητα έχει κοφτό, ευθύ και σοβαρό πολιτικό λόγο. Χαρακτηρίζεται ως ρεαλιστής που "λέει τα πράγματα με το όνομά τους" και δε φοβάται το πιθανό πολιτικό κόστος. Με την παράταξή του έχει έντονη κινητικότητα, περιοδεύοντας και αντιπολιτευόμενος ουσιαστικά και τεκμηριωμένα. Και για αυτόν υπάρχουν νεοδημοκράτες που θεωρούν ότι στέρησε το Δήμο Ιωαννιτών από τη ΝΔ μη κατεβαίνονοντας υπό το Νίκο Γκόντα. Έχει ισχυρότατο μηχανισμό φίλων και δείχνει εξαιρετικά εκλόγιμος. Φαίνεται ότι έχει προτεραιότητα το Δήμο Ιωαννιτών, με πολύ περισσότερες πιθανότητες (έναντι του Στ. Καλογιάννη) να ηγηθεί του γαλάζιου ψηφοδελτίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές (ιδιαίτερα αν ο Νίκος Γκόντας είναι υποψήφιος βουλευτής), συσπειρώνοντας ευρύτερα και συνεργαζόμενος μάλιστα και με την παράταξη του Παντελή Κολόκα. Ακούγεται ότι ίσως θα τον ενδιέφερε συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εξαρτάται από τη φορτικότητα (και όχι μόνον) που πιθανόν αυτό θα του ζητηθεί, αν και δύσκολα θα άφηνε το Δήμο Ιωαννιτών.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 30%

12. Δημήτρης ΠΑΝΟΥ : Ο κεντρώας προέλευσης 54χρονος γιατρός στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρέθηκε στο «ΠΟΤΑΜΙ», όπου αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς με 1.286 ψήφους (ισοδύναμα στη ΝΔ θα ήταν 3ος !!!). Με την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από το «ΠΟΤΑΜΙ» αποχώρησε και αυτός. Έχει το “μικρόβιο” της πολιτικής, είναι συμπαθής και αναγνωρίσιμος και κυρίως σηματοδοτεί τη διεύρυνση. Καθαρός στις κουβέντες του με καλό δημόσιο λόγο. Έχει προσωπική σχέση με τον Άρη Μπαρτζώκα, δύσκολα θα είναι και οι δύο στο ψηφοδέλτιο.  
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 50%

13. Ανδρέας ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ : Ιδιαίτερα αγαπητός ο Ζαγορίσιος επί σειρά ετών Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων και της Τροχαίας, αποστρατεύτηκε πρόσφατα. Με φίλους σε όλο το Νομό, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και σχέσεις, απλός και προσηνής, θεωρείται πολιτικό ον της κεντροδεξιάς και της ΝΔ. Με συμπάθειες και σταυρούς, θεωρείται σίγουρη η ενεργή συμμετοχή του στα πολιτικά δρώμενα σε πρώτο χρόνο. Άγνωστο είναι μόνο το που. Υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ή υποψήφιος δήμαρχος Ζαγορίου;  
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 30%

14. Οδυσσέας ΠΟΤΣΗΣ : Ο 52χρονος Αντιπεριφερειάρχης Πωγωνίσιος οδοντίατρος, που εκλέγεται από το 2006 πρώτος ή δεύτερος σε σταυρούς σύμβουλος, έχει πλούσια πολιτική πορεία. Με σημαντική διοικητική εμπειρία και δίκτυο φίλων σε όλο το Νομό (και στη Βορ. Ήπειρο) συσπειρώνει και το βλάχικο στοιχείο. Συμπαθής, αναγνωρίσιμος, πολύ “γερός” και τεκμηριωμένος στις τηλεοπτικές μάχες, δείχνει να έχει υψηλό βαθμό εκλογιμότητας. Από τα σπλάχνα της ΝΔ, δε θα πει όχι σε πιθανή υποψηφιότητά του, αν και δύσκολα θα μετέχουν και οι δύο Πωγωνίσιοι (αυτός και το Νο 21) στο ψηφοδέλτιο. Αν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής, ίσως είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 40%

15. Κώστας ΣΙΑΡΑΒΑΣ : Προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο 57χρονος διευθυντής του ΙΚΑ και Αντιπεριφερειάρχης, κατάφερε να εκλεγεί στην 3η θέση ως περιφερειακός σύμβουλος. Η πιθανή συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί σίγουρα τη διεύρυνση. Ισχυρή προσωπικότητα με πάρα πολλούς φίλους και εξαιρετική διοικητική εμπειρία. Εντύπωση προκάλεσε η ευρύτατη κατανομή των ψήφων του. Ασφαλώς θα πιεστεί να μετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, εξαιρετικά πιθανό να “ενδώσει”. Χωρίς αντιπαλότητες, ξέρει να μαζεύει ψήφους, θεωρείται νέο αίμα και αρκετά εκλόγιμος.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 50%

16. Ελένη ΣΙΑΣΗ : Η νεαρή φιλόλογος και τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων επιθυμεί να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δραστήρια, με πολύ καλό έργο στον τομέα της. Καλή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις της, δίνει πολύ σημαντικό κομμάτι της ενεργητικότητάς της στη ΝΔ. Θα το επιδιώξει, προσπαθώντας να έχει μια καλή παρουσία με το βλέμμα στο μέλλον. Πολλά εξαρτώνται και από τις άλλες θηλυκές υποψηφιότητες.
  Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 30%

17. Σωκράτης ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ : O 45χρονος εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές είναι καρδιοχειρουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Όπως ανάρτησε στο facebook ασθενής του, θεωρείται πρώτα άνθρωπος και επιστήμων και μετά πολιτικός. Είναι ο μόνος Γιαννιώτης που εκλέχτηκε στο πρόσφατο συνέδριο ως μέλος του (πλέον αριθμητικά περιορισμένου) Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ και έχει στενότατη σχέση με όλο το επιτελείο και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Πέρα από το ποντιακό στοιχείο του Νομού που συσπειρώνει, η στενή προσωπική του σχέση με τον Κυριάκο θεωρείται πλεονέκτημα. Τόσο η ιδιότητά του στο Νοσοκομείο, όσο και ο ευρύς πυρήνας των Μητσοτακικών στο Νομό του δίνουν σαφή εκλογιμότητα και πολιτικό μέλλον. Χωρίς αντιπάθειες, έχει εξαιρετικά ώριμο πολιτικό λόγο στις δημόσιες εμφανίσεις του και καθαρές πολιτικές θέσεις. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 90%

18. Βίλιαν ΣΤΑΣΙΝΟΥ : Η έγκριτη δημοσιογράφος με την τεράστια αναγνωρισιμότητα και τους πάρα πολλούς φίλους, ίσως χρειαστεί να “βάλει μέσον” για να αποφύγει την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές. Με ταχύτατη σκέψη, καθαρό λόγο και γρήγορα αντανακλαστικά, οι πιέσεις που της ασκεί η Πειραιώς είναι διαρκείς. Αντιστέκεται, αλλά τελικά θα αντέξει να πει όχι; Θεωρείται υψηλής εκλογιμότητας. Οι της Πειραιώς τη θεωρούν σίγουρη, η ίδια το όχι το λέει, αλλά …από μέσα της; Αποτρεπτικό ρόλο θα παίξει η πιθανή υποψηφιότητα της φίλης και κουμπάρας της Μαρίας Κεφάλα, σε αυτή την περίπτωση θα τη …γλυτώσει.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 70%

19. Μαρία ΤΣΟΥΛΑΚΗ : Η νεαρή και μάχιμη δικηγόρος, πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος και Αντινομάρχης ήταν και στις προηγούμενες εκλογές (με λίστα) υποψήφια. Σπλάχνο της ΝΔ με καθαρές θέσεις και δυνατό λόγο. Έχει αρκετούς πολιτικούς φίλους και συμπάθειες, αλλά και την εκτίμηση της Πειραιώς. Ξέρει να δίνει μάχες και να μαζεύει σταυρούς. Όλα δείχνουν ότι επιθυμεί να είναι υποψήφια και δύσκολα θα κοπεί.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 60%

20. Νατάσσα ΤΥΡΟΥ-ΟΥΖΑ : Δυναμική επιχειρηματίας, περιφερειακή σύμβουλος ψηλά σε σταυρούς και ιδιαίτερα δραστήρια. Με 4.304 σταυρούς στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ήταν στην 4η θέση στις τελευταίες εκλογές. Μόνο επειδή -εκτός απροόπτου- θα αναλάβει από την άνοιξη Αντιπεριφερειάρχης, μπορεί να μην θελήσει να είναι υποψήφια. Με πολλές σχέσεις σε όλο το Νομό και στη Βορ. Ήπειρο συγκεντρώνει ψήφους. Διεκδικητική με τσαγανό, εφόσον τελικά προτιμήσει να είναι υποψήφια θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις θέση στο κοινοβούλιο.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 50%

21. Στέφανος ΦΟΥΣΑΣ : Ο εκ Πωγωνίου πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, έχει πλούσιο βιογραφικό αλλά και κοινωνικό έργο. Ο μικρότερος (εκ των τεσσάρων) αδερφός του πρώην βουλευτή και υπουργού Αντώνη Φούσα αλωνίζει κυριολεκτικά το Νομό, δημιουργώντας σχέσεις. Έχει ισχυρή ομάδα στελεχών και εξίσου ισχυρή βάση ψηφοφόρων, τόσο ατομικά όσο και από φίλους της οικογένειας. Διατηρεί επίσης άριστες σχέσεις με τους ετεροδημότες. Εξαιρετικά εκλόγιμος, αν δεν ασχοληθεί τώρα, δύσκολα θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία. Όλα δείχνουν ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.  
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 90%

22. Κώστας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ : Αν και ευνοημένος από τη ΝΔ, θεωρείται εξαιρετικά ασταθής πολιτικά. Βουλευτής κάποτε, δοκίμασε την τύχη του με τη ΝΔ το 2012, αλλά απέτυχε (3.418 ψήφοι). Πήγε στους ΑΝΕΛ, όπου έφτασε να γίνει διευθυντής του Καμμένου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής (στο τέλος). Είχε “συγκρούσεις”, αποχώρησε. Επέστρεψε στη ΝΔ, αλλά οι “αλα Πάνος Καμμένος” επιθέσεις του κατά της ΝΔ έμειναν στην ιστορία. Πρόσφατα ζήτησε να τοποθετηθεί στον τομέα υγείας της ΝΔ, ισχυριζόμενος δημόσια ότι τον τοποθέτησε ο Κυριάκος, γεγονός που προκάλεσε επίσημη διάψευση. Φαίνεται ότι είναι κόκκινο πανί για τους τοπικούς νεοδημοκράτες. Αν και φέρεται να επιθυμεί σφόδρα να είναι υποψήφιος, εντούτοις ενδεχόμενη συμμετοχή του θεωρείται πως θα απομάκρυνε σειρά σοβαρών στελεχών και ψηφοφόρων και θα μείωνε υπερβολικά τη δύναμη της ΝΔ στο Νομό.
Πιθανότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο : 0%