Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Αναπαλαιώνεται και αξιοποιείται το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας

Έναν από τους στόχους της Δημοτικής Αρχής, την αξιοποίηση του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Το Σώμα αποφάσισε την υποβολή πρότασης για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση του κτιρίου, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά στο κέντρο της Άρτας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το Ιστορικό Δημαρχείο Άρτας...
έχει ανακηρυχθεί (με την υπ. αριθμ: ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/1260/20813/20-6-1988 Υπουργική Απόφαση) ως έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία και πλέον το κτίριο βρίσκεται υπό την πλήρη κυριότητα του Δήμου μετά και την απόκτηση τμήματος του ισογείου και του υπογείου (με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»).

Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάδειξη του κτιρίου ως τουριστικό-πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι χρήσεις του θα είναι τουριστικές – πολιτιστικές, για δημόσιες υπηρεσίες, ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, ως παιδική βιβλιοθήκη, ως χώρος τουριστικής ενημέρωσης και προβολής κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις μελέτες που θα συνταχθούν εξετάζεται η εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, λόγω της αρχιτεκτονικής σημασίας του μνημείου. Τέλος εξετάζονται και τρόποι διασφάλισης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.