Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης του Ιστοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και για πρώτη φορά, ο Iστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (ΙΟΙ) διοργάνωσε στις 25-26 Ιουνίου τον αγώνα ανοιχτής θάλασσας 36 ναυτικών μιλίων «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 2016» για σκάφη των κατηγοριών ORCi, ORC Club και Cruising.
Ο αγώνας περιλάμβανε 2 ιστιοδρομίες των 18 ν.μ. απο τη Λυγιά Πρέβεζας στο Γάϊο Παξών και αντίστροφα. 
Στον αγώνα συμμετείχαν... 
7 καταμετρημένα κατά ORC σκάφη από τον ΙΟ Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας και 3 σκάφη Cruising (συνολικά 10 σκάφη).

Ο ΙΟΙ, συμμετείχε με 4 καταμετρημένα ORC σκάφη: «ΑΝΕΜΟΣ», «ΚΙΡΚΗ», «ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ» και «WALLI».
Η πρώτη ιστιοδρομία εκκίνησε την12.30’της 25ης Ιουνίου από τη Λυγιά Πρέβεζας. Τα συμμετέχοντα σκάφη διήνυσαν τη διαδρομή των 18 ναυτικών μιλίων υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ανέμους έως 7 μπωφόρ και έντονη βροχή λίγο πριν τον τερματισμό στον Γάϊο Παξών. Την επόμενη μέρα η εκκίνηση δόθηκε στις12.00’της 26ης Ιουνίου και τα σκάφη τερμάτισαν στη Λυγιά με μέτριο ούριο άνεμο.
Σε αυτόν το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα το σκάφος ΚΙΡΚΗ του Ι.Ο.Ιωαννίνων με κυβερνήτη τον Ευριπίδη Γλαβά κατέλαβε την πρώτη θέση, το σκάφος «KORONI ΙΙ» του Ν.Ο.Λευκάδας με κυβερνήτη τον Ιωάννη Γληγόρη τη δεύτερη θέση και το σκάφος «WALLI» του Ι.Ο. Ιωαννίνων με κυβερνήτη το Γιώργο Στεργιούλη την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης στην Κατηγορία των ORC.
Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στα σκάφη Cruising κατέλαβε το σκάφος «PHOENIX» με κυβερνήτη τον Richard Troegele.
Με ανακοίνωσή του, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων συγχαίρει θερμά όλα τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον δύσκολο αυτόν αγώνα. Συγχαίρει ιδιαίτερα για την κατάκτηση της 1ης θέσης, στην κατηγορία των καταμετρημένων σκαφών ORC, τον κυβερνήτη Ευριπίδη Γλαβά και το πλήρωμα του σκάφους «ΚΙΡΚΗ» Στέργιο Βακατσά, Νίκο Δερέκα, Γιώργο Κοκκίνη, Γιώργο Μπαμπινιώτη, Δήμο Ρώσση και Μυρτώ Σπύρου. Συγχαίρει επίσης θερμά για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην ίδια κατηγορία τον κυβερνήτη Γιώργο Στεργιούλη και το πλήρωμα του σκάφους «WALLI» Θανάση Γούλα, Εύα Ντουνούση και Στέλιο Γιαννή.
Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος αγώνας ανοιχτής θάλασσας που διοργάνωσε, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του επόμενου αγώνα «ΑΘ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 2017», που εκτιμάται ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως προς τον αριθμό τόσο των συμμετεχόντων σκαφών όσο και των συμμετεχόντων πληρωμάτων.