Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Θ. Μπέγκας : «Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και συνολικά το θέμα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας»

Τα συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ευχές για καλή συνέχεια, έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ενώ με αφορμή την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο θέμα των αθλητικών υποδομών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ‘καθίσουμε’ συλλογικά και να δούμε το θέμα των αθλητικών υποδομών στην περιοχή συνολικά», σημειώνοντας για τον ΠΑΣ ότι «πρέπει να αποκτήσει το ‘σπίτι’ του».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μπέγκα έχουν ως εξής:...

«Είχαμε ένα … ‘χτυποκάρδι’ αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν σπουδαίο. Έχω ξαναπεί ότι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι ένα σύμβολο για την πόλη και πως και μόνο η «έξοδος» στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του ήταν πολύ σημαντικό γεγονός. Τώρα που πετύχαμε στο πρώτο βήμα έγινε ακόμα πιο σπουδαίο.
Όταν –παραμονή του πρώτου αγώνα – πήγα στην προπόνηση του ΠΑΣ, μιλήσαμε αρκετά με τον κ. Χρηστοβασίλη και είπαμε πως όταν ηρεμήσει και ο ίδιος από την πίεση των ημερών να συζητήσουμε και να δούμε κοινές δράσεις του Δήμου και της ομάδας.
Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των  συνεργιών. Ιδιαίτερα σε πολύ δύσκολες εποχές, μόνο με συνεργασίες μπορούμε να βρούμε λύσεις, να βρούμε τη χρυσή τομή για να προχωρήσουμε πράγματα που πάνε μπροστά και δίνουν αυτοπεποίθηση στην πόλη μας. Είναι γεγονός πως και η νίκη του ΠΑΣ σε αυτή την εποχή έδωσε χαρά και τόνωσε την αυτοπεποίθηση της πόλης».
Σε ότι αφορά το θέμα του γηπέδου αλλά και συνολικά των αθλητικών υποδομών της περιοχής, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε πως «ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πρέπει να έχει το «σπίτι του». Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και συνολικά το θέμα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για το ζήτημα των γηπέδων, ο κ. Μπέγκας απάντησε πως «το πώς επιλέγει κάποιος να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του είναι δικό του θέμα. Αλλά το ζήτημα είναι συλλογικό. Πρέπει να καθίσουμε συλλογικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συζητήσουμε συνολικά το θέμα των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας. Να συνεργαστούμε και να καταλήξουμε σε λύσεις τις οποίες θα προωθήσουμε».