Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Για τις άδειες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Λήγει και η παράταση. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι
Στις 12 Σεπτέμβριου λήγει και η παράταση για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, που έδωσε ο νόμος 4351 για τις βοσκήσιμες γαίες, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και εκατοντάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα όμηροι των δασαρχείων και της άρνησης του υπουργείου να δώσει ουσιαστική λύση.
Να σημειωθεί ότι η...
Ένωση Αγρινίου έχει εγκαίρως αναδείξει το θέμα, προκαλώντας μάλιστα σχετικές συσκέψεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και με σειρά παρεμβάσεων προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που κορυφώθηκαν με την ανάλογη επιστολή του προέδρου Θωμά Κουτσουπιά προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Οι παρεμβάσεις εκείνες είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η παράταση που εκπνέει τον Σεπτέμβριο, δυστυχώς όμως, το έτερο σκέλος, αυτό της οριστικής λύσης, δεν απασχόλησε τους αρμοδίους, τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε, αφού στην πραγματικότητα …καταλήξαμε στο ίδιο σημείο.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Ένωση Αγρινίου είχε υποδείξει συγκεκριμένες λύσεις, η υιοθέτηση και εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε κάλλιστα να έχει απεγκλωβίσει τους παραγωγούς απ’ αυτή την ιδιότυπη ομηρία και να έχει απαλλάξει το υπουργείο απ’ το συγκεκριμένο βραχνά. Και, για να γίνει απολύτως κατανοητό το όλο θέμα, εξηγούμε, κατ’ αρχάς, τι ισχύει σήμερα: