Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

Σε πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να διδάξουν τα παιδιά των προσφύγων προχωρά το υπουργείο Παιδείας, με το συνολικό αριθμό του εκπαιδευτικού προσωπικού να φτάνει τους 800 στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο περιθώριο της συνάντησής του με την τέως πρωθυπουργό της Δανίας και διευθύνουσα σύμβουλο (CEO) της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save the Children International», Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, οι εκπαιδευτικοί θα...

απασχοληθούν σε ειδικές τάξεις στα σχολεία και στα σχολεία που θα δημιουργηθούν στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα αφορά εκπαιδευτικούς που θα γνωρίζουν να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, καθώς επίσης και εκπαιδευτικούς που θα διδάσκουν ξένες γλώσσες.
Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε και θα έχει τη συνεργασία με τη «Save the Children International» να βρεθούν δάσκαλοι από τους πρόσφυγες που να βοηθήσουν τα παιδιά στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.

Επιπλέον, ο Ν. Φίλης ανακοίνωσε ότι εκτός από τις δομές δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν ήδη για τα μικρά παιδιά στους καταυλισμούς, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ειδικές τάξεις υποδοχής σε σχολεία, όπου θα εγγραφούν παιδιά προσφύγων που κατοικούν μέσα σε αστικά κέντρα, ενώ στους καταυλισμούς που είναι μακριά από τα αστικά κέντρα, θα δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές. Συγκεκριμένα, τα νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε, θα είναι δίπλα στις μητέρες, στους καταυλισμούς.