Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΑ!!! Βγαίνει Ευρώπη ο ΠΑΣ - «Κόκκινο» της UEFA στον Πανιώνιο

Στα σαλόνια της UEFA ο Άγιαξ της Ηπείρου – Ποια προβλήματα είχε ο φάκελος του Πανιωνίου
ΕΥΡΩΠΗ γράφει το καπέλο;
Δεν πρόλαβα να δω…
Επιτέλους!!! Χρόνια και χρόνια όλοι οι Γιαννιώτες και οι Ηπειρώτες περίμεναν τη μεγάλη στιγμή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα βγαίνει Ευρώπη (όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ) και μας κάνει υπερήφανους! “Ψηλώνουν” τα Γιάννενα, η Ήπειρος και οι απανταχού Ηπειρώτες.
Όπως είχε πει ο Νίκος Τσόλης «δεν ήταν δυνατόν να πάρει άδεια ο Πανιώνιος με καστανόχωμα, φουσκί και μυρμηγκοφωλιές μέσα στο φάκελο του»! Ο Πανιώνιος έχασε το τρένο της Ευρώπης με τους ανθρώπους της Deloittte να ενημερώνουν για τους λόγους που ο φάκελος απορρίφθηκε.  
Τρεις ήταν οι λόγοι που η εισήγηση στην UEFA ανάβει κόκκινο φως στην συμμετοχή του Πανιωνίου στο Europa League. Συγκεκριμένα η UEFA θεωρεί παράνομη ή μη γενόμενη την ενδεχόμενη...
παραχώρηση χρημάτων στους ποδοσφαιριστές μέσω των δικηγόρων (δεν αναγνωρίζει ότι οι δικηγόρου έχουν λάβει αρμοδίως τα δεδουλευμένα ή δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση των ποδοσφαιριστών στο φάκελο).

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει ότι ο Πανιώνιος έδωσε 61.000 ευρώ στην Σοσό για τον Βάτσλαβ Σβέρκος ο οποίος είχε αγωνιστεί για έξι μήνες την σεζόν 2010-2011.

Τέλος, και το σημαντικότερο είναι το άρθρο 106. Η UEFA δεν το αναγνωρίζει ακόμα και αν είναι για τον Ερασιτέχνη, αφού θεωρεί ότι η ΠΑΕ προστατεύεται με το άρθρο αυτό.

Ο Πανιώνιος αρχικά δεν είχε αδειοδοτηθεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, αλλά στη συνέχεια είχε δικαιωθεί στην δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο άμεσα ενδιαφερόμενος ΠΑΣ Γιάννινα προέβη σε καταγγελία στην UEFA με την οποία ζητούσε την επανεξέταση του φακέλου αδειοδότησης του Πανιωνίου με το επιχείρημα πως η άδεια εκχωρήθηκε παράνομα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Η εισήγηση του ελέγχου της UEFA αναμένεται να επικυρωθεί την Πέμπτη από την αρμόδια επιτροπή.
Στην UEFA ο Πανιώνιος για την... ανατροπή
Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναμένεται να βρεθούν την Πέμπτη (16/6) σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του Πανιωνίου, μετά το «όχι» που φέρνει τον αποκλεισμό τους από το Γιουρόπα. Διατηρούν φαίνεται ελπίδες για ανατροπή νομίζοντας ότι η UEFA είναι ΕΠΟ και όλα γίνονται “στο μιλητό”...